Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MUFFIN ALAPRECEPT

2008.01.15

Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):

2 pohár liszt, fél pohár tej, fél pohár vaj, fél pohár cukor, 2 egész tojás, 1 kiskanál sütőpor.

 

Kép

 

Elkészítés:

Először összekeverjük a "nedves" hozzávalókat (tej, olvasztott vagy puha vaj, cukor, tojás), aztán belekeverjük az egybeszitált lisztet és sütőport.

A muffintésztát soha ne dolgozzuk ki a végén nagyon, mert ha a liszt hozzáadása után sokáig keverjük, akkor a kész muffin, száraz és fojtós lesz. Éppen csak addig keverjük, amíg a liszt csomómentesen eloszlik benne.

Tippek:

A muffinsütés lényege, hogy a variációk száma végtelen.

A liszt egy részét pl. helyettesítheted darált diófélékkel, mákkal, szárított búzacsírával, zabpehellyel.

A tej helyett használhatsz tejszínt vagy joghurtot is.

A cukor lehet sima kristálycukor, de barnacukor, vaníliás cukor vagy részben méz is.

A vaj helyett használhatsz semleges ízű étolajat (pl. napraforgóolajat) is.

A tésztába keverhetsz csokoládédarabokat, aszalt gyümölcsöt, friss gyümölcsöt vagy befőttet, de darabos dióféléket is.

Ha muffint sütsz, engedd szabadon a fantáziádat!

Vidám kísérletezést! 

 

Tipp:

Ha egy nagyon egyszerű muffinkészítési módszert szeretnél megtanulni, nézd meg ezt a receptet: INSTANT MUFFIN.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.