Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÉSZTAHAJTOGATÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

2008.01.07

1. LÉPÉS

A tésztát egy jól meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk. (Ezután a recept szerint pl. vajat kenünk rá vagy sajttal szórjuk be...)

  

Kép

  

2. LÉPÉS

A tészta bal oldali egyharmad részét behajtjuk úgy, hogy jobb oldalon egyharmad rész tészta kimaradjon.

 

Kép

  

3. LÉPÉS

A jobb oldalon még szabadon levő egyharmad rész tésztát balra ráhajtjuk a már dupla tésztarétegre.

  

Kép

  

4. LÉPÉS

Ezután fölülről hajtjuk le a tészta egyharmadát úgy, hogy alul kimaradjon egyharmadnyi rész.

  

Kép

  

5. LÉPÉS

Az alul még szabadon levő tésztarészt ráhajtjuk fölfelé a többi tésztára.

 

Kép

  

Ezután a tésztát egy kicsit meglisztezzük. Konyharuhával letakarjuk, és pihentetjük a receptben meghatározott ideig.

 

Tipp:

Ha még vékonyabb rétegeket szeretnél, a harmadik lépés után és az ötödik lépés után sodrófával vékonyabbra nyújthatod a tésztát. De ügyelj rá, hogy nagyjából négyszögletes maradjon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csicsókáról

(Méri, 2012.11.15 16:37)

Én nagyon szeretem a csicsókát bármilyen formában.
Ma rakott csicsókát készítettem,úgy mint a rakott krumplit.
De a csicsóka sokkal egéségesebb sokkal több rostanyag van benne.

az oldalrol

(Bogi, 2012.06.24 00:31)

Nagyon orulok, hogy ezt az oldalt megtalaltam, nagyon jol megmagyarazza a teszta hajtogatast, koszonom nagyon)))))

Kifli formájú

(Anita, 2011.07.11 17:19)

Kedves Szamóca!

Nagyon jó az oldalad! Most költöztem a párommal össze, és nagy erőkkel tanulok rendesen főzni (húsos ételek és édességek - amiket magamnak eddig nem készítettem). Nagyon jól érthető receptek vannak az oldalon, már egy csomót szeretnék kipróbálni, de azt hiszem, módszeresen elkezdem végigfőzni az összeset! :)
Ezzel a tészta recepttel pedig azt hiszem, végleg levettél a lábamról :) Én meg a páromat :)
Nagyon köszönöm!

Ilonkának

(Szamóca, 2010.03.31 09:26)

Kedves Ilonka!
Nagyon szép húsvétot neked is!

Elkeszitettem leveles ,vajas kiflit.

(Ilonka, 2010.03.31 09:20)

Elkeszitettem a vajas,leveles kiflit,kituno recept,koszonom,kellemes husvetot kivanok!

Babinak

(Szamóca, 2010.02.13 21:14)

Gratulálok, Babi!

kifli

(babi, 2010.02.10 16:56)

Nagyon finom lett a kiflim.

Babinak

(Szamóca, 2009.09.09 17:33)

Köszönöm szépen!

hajtogatás

(Babi, 2009.09.09 17:13)

Nagyon jó, hogy valaki megtanítja azokat akik még nem sütöttek ily módon pogácsát. A kezdőknek nem mond semmit, ha a recept írja: 3-szor hajtogatjuk,... de igy már fogalmuk van róla.
KÖSZÖNET ÉRTE.

Válasz Etellának

(Szamóca, 2009.08.02 09:54)

Nagyon szépen köszönöm! :)
Vidám sütés-főzést kívánok!

Köszönöm

(Etella, 2009.08.02 09:51)

Köszönöm, hogy tanulhatok ezekből az ötletekből.
Imádok sütni főzni, és 61 évesen még mindég találok ujdonságot.
Imádni való ez az oldal

Köszönöm!

(Szamóca, 2009.05.22 09:35)

Köszönöm az ötletet!

hajtogatás

(Nitta, 2009.05.22 05:29)

Nagyon jó ez az oldal, csinálj még sok ilyet mert nagyon hasznos! Nagyon jó lenne például egy oldal a kenyér készítésről.

Válasz Tündinek

(Szamóca, 2009.05.18 09:27)

Szia Tündi!
Nagyon örülök annak, amit írtál.

hajtogatás

(Tündi, 2009.05.18 06:45)

Nagyon jó és hasznos ez az oldal, csinálj még sok ilyet, amiből meg lehet érteni a sütési folyamatokat, mert nagy szükség van rá, sokan tanulunk belőle.