TÉSZTAHAJTOGATÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
1. LÉPÉS
A tésztát egy jól meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk. (Ezután a recept szerint pl. vajat kenünk rá vagy sajttal szórjuk be...)
2. LÉPÉS
A tészta bal oldali egyharmad részét behajtjuk úgy, hogy jobb oldalon egyharmad rész tészta kimaradjon.
3. LÉPÉS
A jobb oldalon még szabadon levő egyharmad rész tésztát balra ráhajtjuk a már dupla tésztarétegre.
4. LÉPÉS
Ezután fölülről hajtjuk le a tészta egyharmadát úgy, hogy alul kimaradjon egyharmadnyi rész.
5. LÉPÉS
Az alul még szabadon levő tésztarészt ráhajtjuk fölfelé a többi tésztára.
Ezután a tésztát egy kicsit meglisztezzük. Konyharuhával letakarjuk, és pihentetjük a receptben meghatározott ideig.
Tipp:
Ha még vékonyabb rétegeket szeretnél, a harmadik lépés után és az ötödik lépés után sodrófával vékonyabbra nyújthatod a tésztát. De ügyelj rá, hogy nagyjából négyszögletes maradjon.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Én nagyon szeretem a csicsókát bármilyen formában.
Ma rakott csicsókát készítettem,úgy mint a rakott krumplit.
De a csicsóka sokkal egéségesebb sokkal több rostanyag van benne.
az oldalrol
(Bogi, 2012.06.24 00:31)Nagyon orulok, hogy ezt az oldalt megtalaltam, nagyon jol megmagyarazza a teszta hajtogatast, koszonom nagyon)))))
Kifli formájú
(Anita, 2011.07.11 17:19)
Kedves Szamóca!
Nagyon jó az oldalad! Most költöztem a párommal össze, és nagy erőkkel tanulok rendesen főzni (húsos ételek és édességek - amiket magamnak eddig nem készítettem). Nagyon jól érthető receptek vannak az oldalon, már egy csomót szeretnék kipróbálni, de azt hiszem, módszeresen elkezdem végigfőzni az összeset! :)
Ezzel a tészta recepttel pedig azt hiszem, végleg levettél a lábamról :) Én meg a páromat :)
Nagyon köszönöm!
Elkeszitettem leveles ,vajas kiflit.
(Ilonka, 2010.03.31 09:20)Elkeszitettem a vajas,leveles kiflit,kituno recept,koszonom,kellemes husvetot kivanok!
hajtogatás
(Babi, 2009.09.09 17:13)
Nagyon jó, hogy valaki megtanítja azokat akik még nem sütöttek ily módon pogácsát. A kezdőknek nem mond semmit, ha a recept írja: 3-szor hajtogatjuk,... de igy már fogalmuk van róla.
KÖSZÖNET ÉRTE.
Válasz Etellának
(Szamóca, 2009.08.02 09:54)
Nagyon szépen köszönöm! :)
Vidám sütés-főzést kívánok!
Köszönöm
(Etella, 2009.08.02 09:51)
Köszönöm, hogy tanulhatok ezekből az ötletekből.
Imádok sütni főzni, és 61 évesen még mindég találok ujdonságot.
Imádni való ez az oldal
hajtogatás
(Nitta, 2009.05.22 05:29)Nagyon jó ez az oldal, csinálj még sok ilyet mert nagyon hasznos! Nagyon jó lenne például egy oldal a kenyér készítésről.
hajtogatás
(Tündi, 2009.05.18 06:45)Nagyon jó és hasznos ez az oldal, csinálj még sok ilyet, amiből meg lehet érteni a sütési folyamatokat, mert nagy szükség van rá, sokan tanulunk belőle.
Csicsókáról
(Méri, 2012.11.15 16:37)