Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMALEKVÁR

2014.01.16

Hozzávalók:

50 dkg cukor, 2 kg alma, negyed kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

A cukrot negyed liter vízzel leöntve, kis lángon főzni kezdjük.

Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. Amikor a cukor felolvadt a vízben, beletesszük az almát és a fahéjat. Az edényt néha megrázogatva a lekvárt addig főzzük, míg a víz el nem párolog és az alma borostyánszínűvé nem válik.

Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és lezárjuk.


Tipp:

Aki fél, hogy megromlik, kis tartósítószert adhat hozzá.

 

p1480630-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.