Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CÉKLA

2008.01.28

cekla-salata-024-dd.jpgHozzávalók:
Cékla, ecet, cukor, só, reszelt torma, babérlevél, kömény, tartósítószer.

Elkészítés:
A céklát jól  megmossuk, aztán meghámozzuk. Annyi vízben, ami jól ellepi, a babérlevéllel, tormával és köménnyel puhára főzzük. (Főzés közben az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell.) Amikor megfőtt, kivesszük a főzővízből, a visszamaradt főzővizet átszűrjük, aztán ecetet, cukrot és sót keverünk bele. (Meg kell kóstolni, hogy megállapítsuk, mennyi kell. Úgy jó, ha kicsit túl savanyúnak érezzük.)

Ezután a céklákat karikákra vágjuk. De van, aki szálasra gyalulva szereti. A darabolt céklát befőttesüvegekbe rakjuk. Az ízesített főzőlevet fölforraljuk, literenként egy késhegynyi tartósítószert teszünk bele, és a céklára öntjük. Az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztban kihűtjük, majd végleges helyükre tesszük.

 

cekla-salata-022-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cékla - köszönet!!;))♥

(Anita, 2012.09.06 13:57)

Köszönjük, kedves vagy!!:DD♥♥;))