Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSALAMÁDÉ

2008.01.27

Hozzávalók:

Az ízlésünknek megfelelő arányban fejeskáposzta, vöröshagyma, uborka, zöldparadicsom meg ki mit szeret (nálunk mindig kerül bele néhány piros és zöld színű vastag húsú paprika és néhány sárgarépa azért, hogy mutatós, tarka legyen).
Öt kiló zöldséghez: 

10 dkg só, 30 dkg cukor, 4 dl 10%-os ecet, 1 kiskanál borkén, 1 kiskáskanál szalicil vagy nátrium-benzoát.
Ezen kívül ízlés szerinti fűszereket (egész bors, babérlevél, kömény, mustármag...) kb. másfél-két deci vízbe szórok, és jól összefőzöm, aztán állni hagyom.

   

p1050079-dd.jpg

   

Elkészítés:

A hozzávalókat vékonyra legyaluljuk, összekeverjük a sóval, cukorral, ecettel, borkénnel és szalicillel. A fűszeres vizet egy szűrőn rászűrjük (így nem lesznek a savanyúságban mindenféle magok, de a fűszeríz benne lesz).  Az egészet jól összekeverjük. Ezután egy napig állni hagyjuk, közben többször  újra megkeverjük. Végül üvegekbe zárjuk.

Nagyon finom és elronthatatlan. Színes, ropogós és nincs vele túl sok macera.

A savanyúsághoz címkét nyomtathatsz magadnak innen: CÍMKÉK.

 

p1030072-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Savanyúság

(Kati, 2013.10.14 08:43)

Szia!Nagyon gusztusos a csalamádéd,kérdésem,hogy felöntőlé nem kell rá??

receptajánló kiegészitéssel

(Kata, 2013.10.05 13:22)

Újabban nagyon rákaptam én is a befőzésekre. Nagyon guszta ez savanyúság, de én biztos kiegészítem tormával, és amíg még van a kertben egy-két szem meggyfalevéllel.

nagyon szeretem en is ezt a vegyes savanyusagot

(Julianna, 2013.10.04 20:27)

mutatos