Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSERESZNYELEKVÁR

2012.05.17

Hozzávalók:

Minden kiló (tisztán mért) cseresznyéhez 20-30 dkg cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, pl. nyírfacukor) és 1 citrom leve.

    

p1190469-dd.jpg

   

Elkészítés:

Az alaposan megmosott  cseresznyét kimagozzuk, majd ráfacsarjuk a citromlevet, és a gyümölcsöt egy nagy fazékban rétegezve lerakjuk a cukorral, aztán lefedjük, és másnapig állni hagyjuk.

Másnap a cukros cseresznyét lassú tűzön, gyakran kevergetve 15-20 percig főzzük.

A kész lekvárt üvegekbe merjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd végleges helyére tesszük.

 

Tipp:

Ha félsz, hogy megromlik a lekvár, tegyél bele késhegynyi tartósítószert is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.