Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


EPERLEKVÁR

2012.04.11

EPERLEKVÁR

 

Hozzávalók:

1 kg többször átmosott eper, 30 dkg cukor, 1 citrom leve.

 

p1150319-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az epret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral. Rácsavarjuk a citrom levét, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk.

Ezután fölforraljuk, és a forrástól számított 10 percig főzzük. A keletkezett habját leszedjük, a lekvárt üvegekbe öntjük, és száraz dunsztban kihűtjük.

 

Tipp:

Cukor helyett diabetikus édesítőszert is használhatsz.

Ha félsz, hogy esetleg megromlik a lekvár, tehetsz bele tartósítószert is.

  

 

VANÍLIÁS EPERLEKVÁR

 

Hozzávalók:

1 kg többször átmosott eper, 30 dkg cukor, 1 vaníliarúd.

 

p1150267-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az epret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk.

Ezután belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, beledobjuk a kikapaprt vaníliarudat is és fölforraljuk. A keletkezett habját főzés közben leszedjük. A főzés végén kivesszük a vaníliarudat, a lekvárt üvegekbe öntjük, és száraz dunsztban kihűtjük.

 

Tipp:

Cukor helyett diabetikus édesítőszert is használhatsz.

Ha félsz, hogy esetleg megromlik a lekvár, tehetsz bele tartósítószert is.

  

 

CITROMFÜVES EPERLEKVÁR

 

Hozzávalók:

1 kg többször átmosott eper, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 5-6 szál citromfű.

 

p1150291-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az epret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral. Rácsavarjuk a citrom levét, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk.

Ezután beletesszük a csokorba kötött citromfüvet, fölforraljuk, és a forrástól számított 10 percig főzzük. A keletkezett habját főzés közben leszedjük. A főzés végén kivesszük a citromfűcsokrot, a lekvárt üvegekbe öntjük, és száraz dunsztban kihűtjük.

 

Tipp:

Cukor helyett diabetikus édesítőszert is használhatsz.

Ha félsz, hogy esetleg megromlik a lekvár, tehetsz bele tartósítószert is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.