Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÁZI KETCHUP

2008.01.21

Hozzávalók:

2 kg paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 kis csilipaprika (kihagyható), 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, a paradicsom savanyúságától függő mennyiségű cukor (nálunk általában 2-3 evőkanálnyi), csipetnyi őrölt bors, 4-5 kakukkfű ágacska, 4-5 bazsalikomlevél.

  

hazi-ketchup-008-dd.jpg

 
Elkészítés:

A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, földaraboljuk és a kicsumázott, félbevágott zöldpaprikákkal együtt lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan besűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget, visszatesszük a tűzre, beletesszük a fűszereket, és még legalább negyed órát főzzük. Ezután a mártást átszűrjük vagy átpaszírozzuk,visszatesszük a tűzre, és még egyszer felforraljuk. Forrón kis üvegekbe töltjük. A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  

hazi-ketchup-025-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.