Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LECSÓ

2011.08.07

Hozzávalók:

Minden kiló paradicsomhoz két kiló paprika. (A paprika között lehet a hagyományos lecsópaprikán kívül erőspaprika is, annak, aki úgy szereti. Én többnyire teszek bele némi paradicsompaprikát, kápiát is, kaliforniai paprikát, lehetőleg minél sokszínűbbeket, mert egyszerűen szép tőle a lecsó.)

 

101_0475-dd.jpg


Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, aztán egy fazék nagyon forró vízbe dobjuk, és benne hagyjuk 5 percig. Ezután áttesszük őket hideg vízbe. Így könnyen lejön a héjuk.

A paprikákat is alaposan megmossuk.

A paradicsomokról ezután egyenként lehúzzuk a héjukat, félbe-negyedbe vágjuk őket, és föltesszük lassú tűzön főni.

Közben kicsumázzuk és fölkarikázzuk vagy csíkokra vágjuk a paprikát.

Amikor a paradicsom fölforrt, beleszórjuk a paprikát, és addig főzzük együtt, amíg a paprika kicsit át nem üvegesedik. Nem szabad szétfőzni!

A lecsót ezután forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Semmilyen tartósítószer vagy egyéb varázslat nem kell hozzá. A paradicsomlé tartósít.

 

p1220475-dd.jpg

 

Tipp:

Anyukám nem hámozgatja a paradicsomokat, hanem átpasszírozza paradicsompasszírozón. Így a paradicsom héja és magja sem kerül a lecsóba. A sűrű papradicsomlében főzi meg a paprikát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(Gszabone, 2016.08.13 13:16)

Hát nem. Pont ez, a paradicsomleben úszo főtt paprika az, ami ehetetlen. Ezért kezdtem el lecsót befőzni, mert a konzervipar is ezt képzeli lecsónak.