Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ŐSZIBARACKLEKVÁR

2011.07.26

Hozzávalók:

2 kg őszibarack, 50 dkg cukor, 2 citrom leve.

  

oszibarack-lekvar-020-dd.jpg


Elkészítés

A barack héját lehúzzuk. Legegyszerűbb úgy, ha 2-3 percre forró vízbe dobjuk a barackokat, majd áttesszük őket hideg vízbe. Ezután általában könnyen lejön a héjuk. Kimagozzuk őket.

A barack felét kockákra vágjuk, egy tálba teszük, és rányomjuk a litromok levét.

A többi barackot a cukorral főzni kezdjük. Gyakran megkeverve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mikor a barack besűrűsödött, belekeverjük a félretett barackkockákat, és együtt főzzük még 15 percig. Közben már nem szabad kevergetni, nehogy a barackdarabok összetörjenek.

A kész lekvárt üvegekbe merjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd végleges helyére tesszük.

A lekvárhoz címkét nyomtathatsz magadnak innen: CÍMKÉK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.