Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


PEKTIN - gyümölcskocsonya

2013.06.04

Hozzávalók:

Alma- és / vagy birsalmahéj és magház.

Elkészítés:

Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhatunk, mint a lekvárokat, és felhasználhatjuk gyümölcstorták bevonásához, lekvárok, dzsemek sűrítéséhez.

Az alma és birsalmahéjat és a magházakat annyi vízben, amennyi éppen ellepi, lefedve 45-50 percig kis lángon főzzük. Ezután leszűrjük, és a visszamaradó héjból alaposan kinyomkodjuk a nedvességet. A folyadékot visszatesszük a tűzre, és most már fedő nélkül főzve kb. a felére sűrítjük. Akkor van készen, ha tányérra cseppentve hamar megkocsonyásodik.

A zselét forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp: még tartósabb lesz a zselé, ha a leszűrt léhez besűrítés előtt némi cukrot is adunk.

 

p1360754-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.