Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIZZASZÓSZ TÉLRE

2012.04.12

Hozzávalók:

2 kg paradicsom, 1 kis csilipaprika (kihagyható), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál só, 4-5 kakukkfű ágacska, 8-10 bazsalikomlevél, 1 evőkanál morzsolt oregano.

  

p1130766-dd.jpg

 

Elkészítés:

A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, földaraboljuk és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan besűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget, visszatesszük a tűzre, beletesszük a fűszereket, és még legalább negyed órát főzzük. Ezután a mártást átszűrjük vagy turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és még egyszer felforraljuk. Forrón  üvegekbe töltjük. A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Tipp:

Aki édesebben szereti, adjon a paradicsomhoz némi cukrot vagy hőálló édesítőszert is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.