Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RIBIZLIS BARACKLEKVÁR

2008.01.10

Hozzávalók:

Minden kiló (tisztán mért) barackhoz 25-30 dkg (tisztán mért) ribizli,  30-40 dkg cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, pl. nyírfacukor).

   

barack-lekvar-026-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az alaposan megmosott  sárgabarackokat forró vízbe dobjuk, öt percig a vízben hagyjuk állni őket, aztán leszűrjük. A barackok héját egyenként lehúzzuk, aztán kimagozzuk őket.

A magozott, héj nélküli barackot egy nagy fazékban rétegezve lerakjuk a cukorral, aztán lefedjük, és másnapig állni hagyjuk.

Másnap a cukros barackot lassú tűzön, gyakran kevergetve másfél-két órát főzzük.

Közben jól átmossuk, megtisztítjuk a ribizlit.

Amikor a lekvár már kellő sűrűségű, belekeverjük a ribizliszemeket, és a ribizlivel még 2-3 percig főzzük a lekvárt óvatosan, hogy a ribizliszemek ne főjenek szét.

A kész lekvárt üvegekbe merjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd végleges helyére tesszük.

 

barack-lekvar-047-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.