Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RUMOS MEGGY

2008.01.10

Hozzávalók:

Minden kiló meggyhez 1 dl rum, 20 dkg cukor.
 

rumos-meggy-1-dd.jpg

  

Elkészítés:

A meggyet lecsumázzuk, alaposan, többször váltott vízben megmossuk, majd kimagozzuk.

A magozott meggyet egy nagy üvegbe rétegezzük a cukorral, majd ráöntjük a rumot.

Az üveget lezárjuk, és félretesszük. (Ki lehet tenni napos helyre, ami meggyorsítja a cukor feloldódását.)

Addig hagyjuk állni, amíg az összes cukor föl nem olvad, és a lé teljesen el nem lepi a meggyet. Ekkor kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk, és végleges helyére tesszük.

 

rumos-meggy-020-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.