Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZEDERLEKVÁR

2011.08.05

Hozzávalók:

1 kg többször átmosott szeder, 30 dkg cukor, 1 citrom leve.

 

101_0434-dd.jpg


Elkészítés:

A szedret rétegesen a főzőedénybe rakjuk a cukorral. Rácsavarjuk a citrom levét, és 2-3 órát (vagy egy éjszakát) letakarva állni hagyjuk.

Ezután fölforraljuk, és a forrástól számított 10 percig főzzük. A keletkezett habját leszedjük, a lekvárt üvegekbe öntjük, és száraz dunsztban kihűtjük.

Tipp:

Cukor helyett diabetikus édesítőszert is használhatsz.

Ha félsz, hogy esetleg megromlik a lekvár, tehetsz bele tartósítószert is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.