CSOKOLÁDÉS MARCIPÁN DESSZERT
Hozzávalók:
40 dkg natúr, fehér marcipán. A krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tejszín, 2 evőkanál vaj. A bevonáshoz: olvasztott csokoládé. A díszítéshez: mandulaszemek.
Elkészítés:
A tejszínt összemelegítjük a vajjal és az összetördelt vagy aprított csokoládéval. Ne forraljuk föl, csak lassú tűzön melegítsük! Amikor minden fölolvadt, vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, habverővel keverjük habosra.
A marcipánt nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastag téglalappá. A téglalapot vágjuk pontosan félbe.
Az egyik marcipántéglalapra kenjük rá egyenletes vastagságban a csokoládékrémet, és borítsuk be a másik marcipánlappal.
Ezután éles késsel vágjuk föl az egészet kis (kb. 3 x 3 c, oldalhosszúságú) négyzetekre.
Az egyes négyzeteket vonjuk be olvasztott csokoládéval. A kis marcipán desszerteket csokoládécsíkozással és mandulaszemekkel díszíthetjük.
rgdzejh
(ztuh, 2012.11.17 21:09)