Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉS MARCIPÁN DESSZERT

2008.01.27

Hozzávalók:

40 dkg natúr, fehér marcipán. A krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tejszín, 2 evőkanál vaj. A bevonáshoz: olvasztott csokoládé. A díszítéshez: mandulaszemek.

   

Kép

  

Elkészítés:

A tejszínt összemelegítjük a vajjal és az összetördelt vagy aprított csokoládéval. Ne forraljuk föl, csak lassú tűzön melegítsük! Amikor minden fölolvadt, vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, habverővel keverjük habosra.

A marcipánt nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastag téglalappá. A téglalapot vágjuk pontosan félbe.

Az egyik marcipántéglalapra kenjük rá egyenletes vastagságban a csokoládékrémet, és borítsuk be a másik marcipánlappal.

Ezután éles késsel vágjuk föl az egészet kis (kb. 3 x 3 c, oldalhosszúságú) négyzetekre.

Az egyes négyzeteket vonjuk be olvasztott csokoládéval. A kis marcipán desszerteket csokoládécsíkozással és mandulaszemekkel díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

rgdzejh

(ztuh, 2012.11.17 21:09)

lfpksgisjdfg

csokoládés marcipándesszert

(KarmazsinKarma, 2011.11.06 17:28)

Nagyon helyesek, és ajándékötletnek sem utolsó.