Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓGOLYÓ

2008.01.26

Hozzávalók:

1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé, 5 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 5 dkg porcukor, 5 dkg nagyon apróra vágott kandírozott narancshéj vagy aszalt sárgabarack, 1 evőkanál narancslekvár vagy baracklekvár (attól függően, hogy milyen aszalt gyümölcsöt használunk). A bevonáshoz 5 dkg durvára darált dió. Ha felnőtteknek készítjük: 1 evőkanál narancslikőr vagy barackpálinka.

 

Kép

  

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal fölolvasztjuk. Belekeverjük a porcukrot, a diót, a fölaprított aszalt gyümölcsöt, a lekvárt és a likőrt. Az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük.

A kihűlt masszából kis diónyi golyókat formázunk. Durvára darált dióban meghempergetjük őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.