DIÓGOLYÓ
Hozzávalók:
1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé, 5 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 5 dkg porcukor, 5 dkg nagyon apróra vágott kandírozott narancshéj vagy aszalt sárgabarack, 1 evőkanál narancslekvár vagy baracklekvár (attól függően, hogy milyen aszalt gyümölcsöt használunk). A bevonáshoz 5 dkg durvára darált dió. Ha felnőtteknek készítjük: 1 evőkanál narancslikőr vagy barackpálinka.
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal fölolvasztjuk. Belekeverjük a porcukrot, a diót, a fölaprított aszalt gyümölcsöt, a lekvárt és a likőrt. Az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük.
A kihűlt masszából kis diónyi golyókat formázunk. Durvára darált dióban meghempergetjük őket.