Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZOS BONBON

2008.01.18

Hozzávalók:
25 dkg magozott aszalt szilva, 10 dkg héj nélküli egész mandula, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 5-10 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé.

  

Kép

  

Elkészítés:
Minden szilva magja helyébe egy szem mandulát dugunk.
A kókuszreszeléket és a porcukrot egybegyúrjuk annyi vajjal, amennyitől éppen összeáll. Gyúrható, de kemény masszát kell kapnunk.

A mandulával töltött szilvaszemeket egyenként körbetapasztjuk a kókuszmasszával úgy, hogy viszonylag szabályos, egymáshoz hasonló formájú és méretű kb. 4 cm hosszú tojásformákat kapjunk, amelyeket olvasztott csokoládéval vonunk be, és esetleg cukorgyöngyökkel vagy kókuszreszelékkel díszítünk.
Az így elkészített bonbonokat lehetőleg hűtőszekrényben tároljuk.

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

eltarthatóság

(Annamari, 2010.10.30 21:17)

Szia!

Ezek a bonbonok kb. meddig tarthatók el?

BUÉK!

(Szamóca, 2008.12.27 21:06)

Drága Saci!
Nagyon boldog új esztendőt neked is!
Remélem, hogy jövőre is sokat tanulhatok majd tőled.

BUÉK

(Saci, 2008.12.27 21:01)

Kedves Szamóca! Sok-sok vidámságot az év utolsó napjaira, és sok szerencsét, jó egészséget az új esztendőben!
Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, köszönöm Neked a sok remek receptet!:-)