KÓKUSZOS GOLYÓ
Hozzávalók:
1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál rum (vagy pár csepp rumaroma). Tölteléknek rumosmeggy vagy cukrozott cseresznyeszemek. A bevonáshoz kókuszreszelék. A díszítéshez cukrozott cseresznyeszemek.
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal és a porcukorral fölolvasztjuk. Belekeverjük a kókuszreszeléket és a rumot. Az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük.
A kihűlt masszából kis diónyi golyókat formázunk úgy, hogy mindegyiknek a közepébe rumosmeggyet/cseresznyeszemet teszünk. A golyókat kókuszreszelékben meghempergetjük és cseresznyeszemekkel díszítjük őket.