Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZOS GOLYÓ

2008.01.18

Hozzávalók:

1 tábla (10 dkg) tejcsokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál rum (vagy pár csepp rumaroma). Tölteléknek rumosmeggy vagy cukrozott cseresznyeszemek. A bevonáshoz kókuszreszelék. A díszítéshez cukrozott cseresznyeszemek.

   

Kép

     

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal és a porcukorral fölolvasztjuk. Belekeverjük a kókuszreszeléket és a rumot. Az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük.

A kihűlt masszából kis diónyi golyókat formázunk úgy, hogy mindegyiknek a közepébe rumosmeggyet/cseresznyeszemet teszünk. A golyókat kókuszreszelékben meghempergetjük és cseresznyeszemekkel díszítjük őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.