Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


KONYAKOS TRÜFFEL

2008.01.18

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál tejszín, 2 evőkanál konyak (vagy 1 evőkanál tejszínben feloldott pár csepp konyakaroma), 2 evőkanál vaj. A bevonáshoz cukrozatlan kakaópor.

  

Kép

 

Elkészítés:

A tejszínt összemelegítjük a vajjal és az összetördelt vagy aprított csokoládéval. Ne forraljuk föl, csak lassú tűzön melegítsük! Amikor minden fölolvadt, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a konyakot. (Ha konyakaromát használunk, azt a tejszínnel együtt adjuk a csokihoz és vajhoz.)

A csokis keveréket tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, habverővel keverjük habosra. Ezután simítsuk egy szilikoson sütőpapírral vagy folpackkal bélelt tálcára. Takarjuk be folpackkal, és tegyük egy napra hűtőgépbe.

A hűtés után a megdermedt masszát vágjuk kb. másfélszer másfél centis kockákra vágjuk. Minden kockából golyót vagy félgömböt formázunk. (Közben gyakran kezet kell mosni hideg vízzel. Vagy vékonyan olajozzuk be a kezünket.)

A golyókat kakaóporba forgatjuk.

Díszíthetjük őket mandulával, mogyoróval.

A kész golyókat hideg helyen tároljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-----------

(Szamóca, 2009.12.20 10:25)

Vegyél új monitort! A képekkel semmi baj nincs. :D
Kaleva bonbonjai nagyon jól néztek ki. Az fáj, hogy nem kapsz belőlük? :DDD

Vikikéről

(Vikikének, 2009.12.20 10:17)

drága kalevala, az lehet, hogy isteni finom volt NEKED, a fene a gusztusodat, de baromi gusztustalanul nézett ki a képeken. Nem tudtam eldönteni, hogy nem kis fasirtok-e.

Már hogy állna el HETEKIG ez? Avas vajat akartok enni?

A képeid vikike miért olyan furik? tudod, amiket újságból fotózol ki. te nem látod, hogy milyen rémes minőségűűű??
Mikor vallod már be, hogy még sütni sem tudsz.

Trüffel!

(kaleva, 2009.12.16 09:27)

Ez isteni finom volt, köszi Viki!