Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LIKŐRÖS MARCIPÁN

2008.01.17

Hozzávalók:

25 dkg natúr marcipánmassza, 2 evőkanál gyümölcslikőr, 10 dkg csokoládé. A díszítéshez a likőr ízesítésével megegyező aszalt vagy kandírozott gyümölcs. (A képen szereplő bonbonhoz én narancslikőrt és kandírozott narancsszeleteket használtam.)

 

Kép

  

Elkészítés:

A marcipánt kicsit összemorzsoljuk, alaposan belegyúrjuk a likőrt. Ezután hideg helyen állni hagyjuk.

Amikor újra megdermedt, porcukrozott deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk. Kis hasábokra vágjuk. (Én másfélszer három centisekre vágtam.)

A marcipánhasábokat bevonjuk olvasztott csokoládéval és kandírozott gyümölccsel díszítjük.

Hideg helyre tesszük őket, hogy a csokoládé megdermedjen.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.