Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


MARCIPÁN SÜVEG

2008.01.15

Hozzávalók:

25 dkg natúr marcipánmassza, 2 evőkanál narancslikőr, 5 dkg nagyon apróra vágott kandírozott narancs,10 dkg csokoládélapocska vagy csokoládéreszelék.

 

Kép

     

Elkészítés:

A marcipánt kicsit összemorzsoljuk, alaposan belegyúrjuk a likőrt, aztán a kandírozott narancsdarabkákat. Ezután megolajozott kézzel formázzunk belőle kis diónyi golyókat, forgassuk meg őket alaposan a csokoládéreszelékben és nyomjuk őket egy citromfacsaró aljába, hogy kis kúp alakot kapjanak.

A kész bonbonokat tegyük hideg helyre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

süvegforma

(Niko, 2013.05.30 15:46)

Nekem a citromfacsarós trükk nagyon tetszik. Máshol is felhasználható!

Köszi:)

Marcipános

(kaleva, 2009.12.16 09:30)

Jaj, ez is nagyon finom volt! Köszi, Viki, hogy megkóstolhattam!