MARCIPÁNOS BONBON
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
25 dkg natúr marcipán, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 2 dkg epres csokoládé, 2 evőkanál eperlikőr (vagy mandulalikőr), 3 evőkanál fagyasztva szárított eper (kihagyható).
Elkészítés:
A marcipánba gyúrjuk a likőrt és a fagyasztva szárított eper kétharmadát. A marcipánból kisebb diónyi golyókat formázunk.
A csokoládék kétharmadát vízgőz fölött külön-külön megolvasztjuk. A maradék egyharmadot fajták szerint a már megolvadt csokoládéba keverjük.
A golyók felét az ét-, felét a tejcsokoládéba mártjuk. Mikor a bevonat már kicsit megszilárdult, epres csokoládéból vonalakat húzunk rá, és megszórjuk a megmaradt eperrel.
A kész bonbon hetekig eltartható.