Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MARCIPÁNOS BONBON

2012.05.12

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

25 dkg natúr marcipán, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 2 dkg epres csokoládé, 2 evőkanál eperlikőr (vagy mandulalikőr), 3 evőkanál fagyasztva szárított eper (kihagyható).


p1160882-dd.jpg

Elkészítés:

A marcipánba gyúrjuk a likőrt és a fagyasztva szárított eper kétharmadát. A marcipánból kisebb diónyi golyókat formázunk.

A csokoládék kétharmadát vízgőz fölött külön-külön megolvasztjuk. A maradék egyharmadot fajták szerint a már megolvadt csokoládéba keverjük.

A golyók felét az ét-, felét a tejcsokoládéba mártjuk. Mikor a bevonat már kicsit megszilárdult, epres csokoládéból vonalakat húzunk rá, és megszórjuk a megmaradt eperrel.

A kész bonbon hetekig eltartható.

 

p1160916-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.