Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


MOGYORÓS CSOKI

2008.01.15

Hozzávalók:

20 dkg Milka Noisette csokoládé, 2 evőkanál Nutella, 10 dkg héj nélküli egész mogyoró. Mogyoró, kesudió, cukrozott cseresznye a díszítéshez.

 

Kép

  

Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk. Csomómentesen belekeverjük a Nutellát. Hozzáadjuk az egész mogyorószemeket.

A kapott keveréket vagy kis kosárkákba kanalazzuk, vagy egy szilikonos sütőpapírral bélelt kis tepsibe vagy peremes tálcára öntjük, és hideg helyen megdermesztjük.

Ha tepsibe öntöttük a csokit, félig megdermedten, jelöljük be rajta késsel, hogy mekkora kockákra akarjuk majd fölvágni. Teljes dermedés után a jelölés mentén vágjuk össze.

A csoki tetejét magvakkal, cukrozott gyümölcsökkel díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bonbonmánia

(Kisvirág, 2010.06.05 16:57)

nagyon jól néz ki, mindenképeen ki fogjuk próbizni otthon! Addig nyúzom anyut amíg meg nem süti!!!