Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZSERBÓ BONBON

2008.01.01

Az ötletet köszönöm szépen Andinak! 

p1090784-dd.jpg

Hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack, 15 dkg dió, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál baracklekvár. A bevonathoz kakaópor vagy olvasztott csokoládé. (Mi Milka kakaóporba forgatva szeretjük a legjobban.)

 

Kép

 

Elkészítés:

Én úgy csinálom, hogy a diót aprítógépbe teszem, aztán mikor már elég apróra van vágva, hozzáadom a negyedelt aszalt barackokat, és addig aprítom tovább, amíg a barackok kisebb mazsolaszem nagyságúak lesznek. Ezután a diós barackba belekeverem a porcukrot, a rumot és a lekvárt, majd az egészet beteszem legalább egy órára a hűtőbe.

Ezután kétféle módon járhatunk el.

Akinek nincs kedve olvasztott csokival vesződni, a diós masszából gyúrt golyókat bőven forgassa meg kakaóporban.

Akinek van ideje és kedve csokizni, az mártsa a dióból gyúrt gombócokat olvasztott csokiba, aztán a csoki megdermedése után tálalhatja a bonbonokat.

A zserbó bonbon mindkét módon nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bon.Bon

(Olgis, 2013.03.18 14:11)

Egyszerű és csodás!