Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Auguszt

(Noya, 2009.09.16 16:37)

Számomra az, hogy cukrászda egyet jelent az Auguszttal. Kisgyermek koromban ismertem meg az Auguszt cukrászdát. Azóta vagyok fanatikus és elkötelezett Auguszt rajongó családommal egyetemben. Soha életemben nem ettem olyan elképesztően finom süteményeket, mint ott. A krémes briliáns,a deák;az E-80; a marcipántorta, ne meg a gyömbér torta mind remekmű. A beigli egyszerűen leírhatatlan. Minden elismerésem és tiszteletem az Auguszt családé a tradíciók ápolásáért, a tudásért, a szakma szeretetéért és természetesen az utánozhatatlan "Auguszt-élményért."

Auguszt

(Marika, 2009.09.16 16:35)

Az Auguszt tényleg jó volt régen, de elromlott. Valószínű, hogy keveselték a hasznot a tulajdonosok, ezért egyre kisebbek és egyre silányabbak lettek a sütemények, az árak viszont a csillagos eget verik. Negyed áron jobb süteményt kap az ember bárhol.
Vissza kéne egy kicsit venni a nagyképüségből és a kapzsiságból, és vissza kéne térni a régi jó minőséghez.
Marika

Auguszt cukrászda

(Steiner Gábor, 2009.09.16 16:12)

Szamóca, jó a honlapod, jó az ötlet, a kezdeményezés, hogy útmutatót adj nekünk, hogy hova érdemes menni, hova nem. Ez az Auguszt esetében nagyon szubjektív lett. Teljesen az ellenkezőjét tapasztalom a valóságban annak, amit írtál. Biztos, hogy objektíven sikerült tesztelni őket? Nem történt valami más is? Nem volt extrán rossz napod? Az ajánló fórumoknak pont az lenne a lényege, hogy objektív legyen. A honlaphoz még egyszer sok sikert kívánok. Üdv: Steiner Gábor

Auguszt cukrászda

(Ildikó, 2009.09.16 16:01)

Én, mint volt alkalmazott, csak annyit szeretnék hozzászólni az Augusztot ért kritikához,h ugy mentem oda ki nem szereti a sütiket,semmit ami krémes, mázas. Nem sok idő telt el addig míg kiderűlt, h valójában nem is ettem addig cukrászdákban ehez foghatót, sőt kevés idő elteltével kiderűlt, h imádnivaló a Krémes, amit addig csak a páromnak vittem haza már nekem is kellett. És a Fahéjas-szílvás fagyiról ódákat tudnék zengni!:) A csokis sütiket nem szeretem annyira, de az nem jelenti azt, h nem jók, Sőt!-a családom imádta a Lúdláb tortát, ami 700km. utazás után is EHETŐ volt. És igenis a tejszín tényleg ott készűl. Amióta már nem dolgozom ott eljárogattam pár másik "híres-neves" cukrászdába puszta kíváncsiságból... szerintem hiba volt:( a sablonra gyártott sütik, a házi-főzőttnek mondott fagyik ... Szóval érdemes mindenkinek kipróbálni bármelyik Auguszt süteményt és utánna írjon csak véleményt. Egyszerűen nem tudom elképzelni, h olyanvalaki írta volna a negatív kritikát, aki annyi süteményt kóstolt és egyik sem volt ehető. Ui.Igazad van Aszta!szerintem is igazságtalan...:(

Auguszt cukrászda

(Öreg, 2009.09.16 15:44)

Ha evett már valaki fííííííínom beiglit, akkor az biztos az Augusztnál vette. Annál jobbat nem lehet csinálni, alíg várom a karácsonyt!!

Auguszt cukrászda

(Székely Gábor, 2009.09.16 15:39)

Számomra döbbenet, hogy negatív véleményt tudtak alkotni az Auguszt cukrászdáról. Igaz, én a Sasadi úton vagyok "törzsvendég", de megfordultam, többször a Fény utcaiban is. Kedves személyzet, ápolt, szép, tiszta, stílusos üzlet, udvarias kiszolgálás, és jobbnál jobb sütemények, krémek, fagylalt vagy kávé. A minősítés nem izlés dolga: ami jó, az jó, legfeljebb valakinek kevésbé izlik. De ne az alkosson véleményt, akinek eltér az izlése a megszokottól. Egyetlen kifogás az ár, de ez az üzletpolitika része, és jó süteményhez jó, drága alapanyagok, szakemberek kellenek. Meggyőződésem, hogy veri a Daubnert, csak ott nagyobb a gyalogos forgalom, és alacsonyabb az ár. Veri a Szamost is. ha a kritikusnak semmi sem jó, próbálja meg Bécsben a Sachert, ami azért csúcs-produkció, de a Sasadi úti Sacher azt is símán veri. Köszönet az Auguszt családnak a hagyomány őrzéséért, bocsánat a méltatlan kritikáért.

Gerbaud

(drszaszpeter, 2009.09.16 13:17)

Ja,a Gerbaud-ról csak annyit, hogy ők készítik a McDonald's részér a muffinokat. Idáig süllyedt a Gerbaud, vagy ilyen nívós a Meki? :-)

reklám

(drszaszpeter, 2009.09.16 13:14)

Tekintve, hogy milyen drágák a reklámok, én ebben nem látok semmi kivetnivalót. Jó is lenne, ha az Auguszt cukrászdáknak lenne annyi pénzük, hogy neves újságokban hirdessenek. Sajnos az ilyen hirdetések több százezer forintra rúgnak, ami egy ilyen kis családi vállalkozás esetében nem kifizetődő.

Auguszt cukraszda

(eper :), 2009.09.15 22:39)


Évekig az Auguszt cukrászdánál álltam alkalmazásban, így lehetőségem volt bepillantást nyerni a cukrászda életébe. Mind a háttérmunka (sütemények, fagylaltok készítése), mind a felszolgálói személyzet munkájába bepillantást nyerhettem. Személyes véleményem szerint mind a kettő első osztályú, összehasonlítva ezt a jelenlegi olaszországi viszonyokkal, ahol most élek. Lássuk csak, mire alapozom azt, hogy első osztályú cukrászdával állunk szembe:A személyzetet személyesen a tulajdonos, Auguszt Olga választja ki, melynél elsődleges szempontja a kedvesség, a rátermettség, a munka szeretet, a figyelmesség. Az alapanyagok minősége szintén hasonló figyelmet kap, IGY A VÉGEREDMÉNY IS CSAK MINÖSÉG LEHET.

Akinek ettől eltérő véleménye van, az valószínű csak a rosszat látja már a cukrászda termékeiben, és nem az ízek, a sütemények élvezete miatt tér be eme remek helyre.
Így már alig várom, hogy októberben, amikor ismét Budapesten leszek betérhessek az Auguszt legújabb cukrászdájába, ahol mindig szerettel fogadnak a hideg őszi napokon. Tudom ajánlani a csoki-eper mousse-t.:)

Válasz Tekinek

(Szamóca, 2009.09.15 20:19)

Szia!
Lehet, hogy nincs igazam, de én úgy gondolom, hogy nem az keltett itt indulatokat, hogy mennyire jó vagy rossz az Auguszt.
Inkább az váltott ki felháborodást, hogy az Auguszt család egy tagja idejött egyszerű Auguszt-vendégként reklámozni a saját cukrászdáját. Aztán lelepleződött".
Ez nem függ össze azzal, hogy egyesek utálják, mások szeretik az Auguszt süteményeit.

Erik

(Teki, 2009.09.15 16:42)

Kedves Erik!
Gratulálok az intelligens hozzászólásodhoz! Lehetne kultúráltabban is hozzászólni.
Kicsit furcsa, hogy miért mérgesedtek itt ennyire el az indulatok. Egy cukrászdán! Elég vicces!
Jó, persze nem akármilyen cukrászda, aki végi azt még meg is értem. De, hogyan lehet valamit ennyire utálni, hogy ilyen indulatokkal viseltessen az ember.
Nekem személyes véleményem, hogy bárcsak minden cukrászda "olyan rossz" lenne mint az Auguszt. Én szeretem.

Eriknek és mindenkinek

(Szamóca, 2009.09.15 11:24)

Kérem, hogy emberi hangnemben beszélgessünk!

Gerbeaud

(Szamóca, 2009.09.15 11:23)

Köszönjük szépen a kiigazítást!
A cukrászdának nevet adó Gerbeaud Emilről:

Gerbeaud Emil (1854-1919)

Genfi születésű cukrász volt, aki Angliát és Németországot is bejárva 1884-ben Párizsból az akkori híres cukrász, Kugler Henrik hívására jött Pestre. Rövidesen nagyon nagy szakmai hírnévre tett szert és hamarosan betársult, majd átvette Kugler Henrik Gizella-téri (a mai Vörösmarty tér) üzletét. Cukrászdája a város egyik leghíresebb, legelőkelőbb üzletévé vált, ahova királyi hercegek, arisztokraták, iparmágnások jártak.
Szakmai tehetségét mutatja, hogy több mint száz újdonságot talált föl.
Ő találta ki például a konyakos meggyet.
Fadobozos bonbonjait Európán kívüli országokba is exportálta.
Munkásságát társadalmilag is elismerték: a Cukrászok Ipartestületének díszelnökévé választották, tagja volt az 1898. évi brüsszeli kiállítás és az 1900-as párizsi világkiállítás zsűrijének. Megkapja a francia becsületrend lovagkeresztjét és a Ferenc József rendet.

Auguszt

(laikus, 2009.09.15 10:59)

Hölgyek és Urak, ha már a Gerbeaud-ról írunk, legyünk igényesek és írjuk helyesen: Gerbeaud. Elhiszem, hogy nem könnyű név, francia (vagy svájci?) eredetű volt az istenadta Gerbeaud Emil, aki a múlt századfordulóra felvirágoztatta. Szóval elég régen közismert már nyelvünkben, de az itt olvasható különféle változatoknál még a fonetikus "zserbó" is jobb. Legyünk igényesek.

anna-auguszt-szász-stb

(Erik, 2009.09.14 14:44)

Fogalmad sincs semmiről. Olvasgass még hátha ragad rád a szutykon kívül más is.

Anna

(Auguszt, 2009.09.12 20:54)

Képzeld, tudom mi az étteremkritika (medwe urat ismerem is), szoktam is olvasgatni, én csak a blogodban lévő üzenetre reagáltam. (talán Éva volt) Én nem ezeket az oldalakat tartom amúgy a legjobbaknak, jobban kedvelem a Dining Guide-ot, Chili& Vanilia-t vagy a Bűvös Szakácsot, ezek sokkal színvonalasabbak szerintem. Eddig mindenhol csak jókat olvastam az Augusztról. Persze ez nem azt jelenti, hogy nekik van igazuk :-).
A rádióban meg máshol a médiában is gyakran élnek ezzel az eszközzel, hogy valami nagyon radikális dolgot állítanak, durva véleményt mondanak. Ezt nevezik vitaindításnak, hogy sokan reagáljanak, sokan betelefonáljanak (sok pénzért) akár pro, akár kontra. Ezért bátorkodtam megjegyezni (válaszul Évának?), hogy talán azért írtak erre olyan sokan, mert annyira negatív a kritikád, hogy az arra sarkalja az embereket, hogy válaszoljanak, ha más a véleményük.

Lakáskultúra és egyebek!

(Éva, 2009.09.11 23:44)

A Lakáskultúráról már írtam én is, hogy ott dr Szász Péter dicséri agyba-főbe az Augusztot! Érdekes, ugye?
Ezek mind fizetett reklámok.....
Egyébként olyan fölösleges szócséplés folyik itt már: mert aki szereti az Augusztot, úgyis odamegy, aki meg nem, az nem, - és aki kíváncsi, az meg menni fog: köszönhetően a kritikának!

Auguszt

(Iván, 2009.09.11 13:44)

Anna, szerinted azok az oldalak, amiket felsoroltál, étteremkritikával foglalkoznak? Ne röhögtess!
Nézd meg medwe, Slambuc vagy Mirelle oldalát. Azok étteremkritikák.
A reklám nem kritika. Nem tudtad?

Anna

(Auguszt, 2009.09.11 12:36)

Megnéztem a lakáskultura.hu - t, amit írtál. Hát ott csupa jót, meg szépet írnak az Augusztról, gondolom azért nem tiltakozik senki! :-) (meg a hvg.hu-n is meg a cosmopolitan.hu-n, meg a magyarnemzet.hu-n is amúgy).

Fény utca

(Noemi, 2009.09.11 09:09)

Most voltam a Fény utcai piacon és láttam, hogy lesz kerthelyiség! Ennek örülök, mert szép. Nem értem, mondjuk, hogy miért nyár végén, illetve még most sincs nyitva még. Az új bejárat nem tetszik, a szép kis fehér helyett, most kicsit olyan mint egy börtön. Bementem, vettem egy kis sóst, meg egy E-80-at. Finom volt minden, csak nekem kicsit borsos. Habár már mindennek úgy felment az ára...


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »