Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOURMANDIA CUKRÁSZDA - MEGSZŰNT

2009.01.23

1021 Budapest,
Hűvösvölgyi út 112.

Telefon: 061-6309329
Nyitva a hét minden napján 8.00-19.00

 

desszert-eu-20110524-012-dd.jpg

 

2011. május

Varga Gábor, a desszert.eu  gazdája, cukrászdát nyitott Budán. Hogy miért pont ott - az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet épülete mellett, ahol még megállni sem nagyon lehet -, csak ő tudja.

A cukrászda egy lepukkant házikóban található apró helyiség egy kis süteményespulttal és helyben fogyasztók számára egy a falra szerelt polccal.

Nagyon nagy várakozással, a legjobbakat feltételezve látogattuk meg a Gourmandia Cukrászdát. Végtelenül szimpatikus, hogy állítólag csak természetes anyagokat felhasználva készítik a süteményeket.

Az első csalódás maga a hely volt. Persze ez sokadrendű kérdés, ha megéri a világ végére menni, parkolóhelyet vadászni, hegyen-völgyön gyalogolni. Ha megéri.

A második csalódást a kiszolgálás okozta. Igaz, este hat óra volt már. Mivel reggel nyolctól vannak nyitva, a hölgy talán elfáradt. De se kedves nem volt, se segítőkész.

  

desszert-eu-20110524-034-dd.jpg

  

Azt gondolom, széleset merítettünk az egyébként nem túl gazdag kínálatból. Kóstoltunk fagyit, sós és édes süteményeket.

A fagylaltok számomra brutálisan édesek. Egyébként nem rosszak, már amennyi az ízükből a cukor mellett még érződik, de nem gondolom, hogy fagylaltot enni visszamegyünk még ide.

A sós sütemények semmilyenek. Szárazak, az én ízlésem szerint túlsózottak. Persze meglehet, hogy frissen jobbak. (Erősen érezhetően nem voltak frissek.)

  

desszert-eu-20110524-025-dd.jpg

  

Az édes sütikben viszont nem csalódtunk. Nem tudom, mikor ettem utoljára ilyen finom Flódnit (bár ez is lehetne kicsit kevésbé édes).

A krémes is jó volt, pedig nagyon nagy ritkaság a jó krémes a magyar cukrászdákban.

  

desszert-eu-20110524-041-dd.jpg

  

Összességében nem tudom, mit mondjak. Attól tartok, nem fogunk mostanában visszatérni a Gourmandia Cukrászdába. Addig semmi esetre sem, amíg a kelletlen kiszolgálást és az állott pogácsák ízét el nem felejtjük.

De lehet, hogy mégis visszamegyünk flódniért. :)


Utóirat:

Amikor ebben a beszámolóban azt olvasod, hogy A Gourmandiában punnyadt a pogácsa vagy brutálisan túlcukrozott a fagyi, tudd, hogy Varga Gábor cukrászdáját nem a "nagy magyar átlaghoz" hasonlítom. Tőle az ember igazán magas színvonalat várna. Nála a túlcukrozott fagyiban és a túlsózott pogácsában is valódi alapnyagok vannak, nem úgy, mint a magyar cukrászati termékek többségében.

Nemrég nyíltak, döcög még itt-ott a szekér. Csak azt a kiszolgálást tudnám feledni!

Meglátjuk, merre mennek tovább.

Ha náluk jársz, mondd el a véleményedet te is!

 

2011. szeptember

Azt hallottam, Varga Gábor kiszállt a cukrászdából. Hááát....

 

 

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Édes sütemények:                         Kép KépKépKépKép

Sós sütemények:                           Kép KépKépKép

Fagylalt:                                          KépKépKépKép

Kiszolgálás:                           02sírósszmájli.jpg

Hangulat:                                        KépKépKép

A vendégtér kialakítása:               KépKép

Tisztaság:                                        KépKépKépKépKép

Ár-érték arány:                        KépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: fotó

(Gourmandia, 2011.05.28 08:35)

Kedves Jolán!

A bejárat előtt nincs parkolóhely. Az autó, ami a képen látszik, nem áll, hanem éppen az úton halad. Semmiféle parkolóhely nincs, esetleg a környező mellékutcákban lehetne megállni valahol, de ehhez is félórákat kell autókázni körbe-körbe, mire helyet talál az ember.

Mihályi Desszert Szalonjától kb. 30 méterre rengeteg parkolóhely van (a főtéren túl, a kapun kívül).

A Daubner mellett direkt van egy kisebb parkoló, kicsit továbbhajtva a Szépvölgyi úton jobbra pedig egy hatalmas.

A Gerbaudnál van parkolóház.

Igen, a többi információ is pontos.

Talán...

(Hozzászóló, 2011.05.27 09:11)

Talán arra kellene hangsúlyt fektetni egy új cukrászdának, hogy teljesen megnyerjék a betérőket. Manapság, amikor egyre kevesebb cukrászda él meg, és ami üzemel, az bizony nagyon drága, el kellene gondolkodni. Sok mindenen. Nem sok ember ad második lehetőséget!
Szerintem hiába jó nevű cukrász Gábor, ha csalódik az ember. Arra nem gondol, hogy saját maga renoméját rontja ezzel?
Mindenesetre annak örülök, hogy a sütik finomak voltak, így aztán nincs veszve minden. :)

Alexandrának

(Szamóca, 2011.05.25 14:13)

Szia Alexandra!
Az utóbbi években nem csak a gaszrobloggerek kürtölik világgá a neten a véleményüket, hanem mindenki, aki netezik. :)
Legyen igazad, hogy a fönti beszámoló kritikus része célba talál, és pozitív változást hoz!
Nagyon szeretem Gábor receptjeit. Ezért is tettem magasra a mércét.

Kritika?

(Szamóca, 2011.05.25 14:05)

Kedves Gasztrobloggerek!
Semmilyen érdek nem fűz se pro se kontra semmiféle magyar vendéglátóhelyhez.
Semmiféle okom sem a valóságosnál jobb, sem a valóságosnál rosszabb fényben bemutatni őket.
Nem is tettem soha.

Gasztrobloggerek

(Érdekes, 2011.05.25 13:05)

Azért érdekes ez, hogy "vigyázat, jönnek a gasztrobloggerek". Itt valaki arc, és név nélkül ír kritikát, úgy hogy nem tudjuk igaz-e, így igaz-e. Mihályi Lacit is sokan piszkálják, ok nélkül sokszor...

Köszi!

(Alexandra, 2011.05.25 12:26)

Köszi, hogy leírtad a véleményedet, nekem nagyont tetszett.
Bárki írhat gasztroblogot (vagy honlapot), de az beszél igazán, ha meg is kóstolják az illető ételeit, süteményeit.
Lehet, hogy Varga Gábor jó cukrász, de ezek szerint nem elég jó üzletember. Kellenek az ilyen kritikák, mert ha okos a cukrászda üzemeltetője, akkor odafigyel a vásárlói véleményekre. Hátha az még egy gasztrobloggertől jön!

Vigyázat, magyar gasztrovilág, itt vannak a gasztrobloggerek, kóstolnak és világgá kürtölik a véleményüket!!!