Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÓTARTÓ - ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA, SZEGED

2009.01.09

6720 Szeged
Roosevelt tér 14.

 

Nyitvatartás:
naponta 11.00-23.00

 

Aki Szegeden jár és szereti a halételeket, ne hagyja ki a Roosevelt Téri Halászcsárdát.

Kép De az sem fog nagyot csalódni, aki úgy ül be ide, hogy nem szereti a halat, viszont szívesen eszik magyaros ételeket.

Legrosszabbul ebben az étteremben is a vegetáriánusok járnak. Nekik marad a szokásos rántott gomba, rántott sajt.

Az ételek egyébként finomak. Szépen tálalják őket. A kiszolgálás is korrekt. A terítők, tányérok, evőeszközök tiszták, ízlésesek.

Az étteremnek nagyon jó honlapja van, amelyen megtaláljuk az itt felszolgált ételek egy részének receptjét is. Ha ide kattintasz, megtalálod a Roosevelt téri Halászcsárda receptjeit.

 

Az étterem talán leghíresebb, legsikerültebb étele, a
BOSZORKÁNYSZIGETI BATYUS HALÁSZLÉ
így készül:

 

Hozzávalók a halászléhez (10 főre):

2 kg ponty, 2 kg harcsa, 2 kg zöldpaprika (annak, aki bírja, csípős), 1 kg paradicsom, 80 dkg vöröshagyma, 8 dkg őrölt pirospaprika, 5 dkg só.

A halfilék fűszerezéséhez: 3 dkg só, 5 gramm fehérbors, 2 dkg őrölt fűszerpaprika.

A levesbetéthez:

30 dkg liszt, 4 tojás, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg halbelsőség, 5 dkg vaj, 5 dkg só, 1 dkg őrölt fehérbors.

Elkészítés:

A halakat kicsontozzuk és a halcsontot az apróra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, sóval, őrölt paprikával kb. 3 liter vízben felrakjuk főni. Az alaplevet, kb. másfél óráig főzzük. A halfiléket 4-5 dkg-os kockákra vágjuk, sóval, fehérborssal, őrölt paprikával fűszerezzük és hűtőbe tesszük.


A batyukat úgy készítjük, hogy a finomra vágott hagymát vajon üvegesre pirítjuk, rárakjuk az egészen apróra darabolt halbelsőséget és sóval ízesítve, fehérborssal fűszerezve, kevés lisztel meghintve, kevés halalaplével felengedve töltelék sűrűségűre forraljuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd egy egész tojással elkeverjük.

A lisztből, tojásból készítünk egy gyúrt tésztát, majd 5-6 cm-es kockára szabjuk. A tésztakockák közepére rakunk egy-egy kiskanálnyi tölteléket, aztán a tésztaszéleket alaposan összenyomjuk, batyu formát alakítunk ki.

Az megfőtt alaplevet átpaszírozzuk  vagy turmixoljuk, aztán visszarakjuk a tűzhelyre. A forrásban lévő halászlébe belerakjuk a fűszerezett haldarabokat és a boszorkányszigeti batyukat. Még kb. 10-15 percig főzzük, ha szükséges utánaízesítünk.

 
 

Értékelés

A maximum 10 csillag
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

  

étel:                                            KépKépKépKépKépKépKép

ital (kávé, gyümölcslé):          KépKépKépKép

kiszolgálás:                       KépKépKépKépKép

hangulat:                                  KépKépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:         KépKépKépKép

tisztaság:                                   KépKépKépKépKép

mosdó (tisztasága):                  KépKépKépKépKép

ár-érték arány:                     KépKépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a szakácsnak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sótartó

(Rita, 2010.01.06 17:31)

2008 nyarán jártam ott utoljára, és akkor olyan botrányosan rossz volt a halászlé, hogy elhatároztuk oda soha többet. Pedig korábban már ettünk náluk. Talán azóta lecserélték a szakácsot, ideje volt...