Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ADZUKI BAB

2014.03.05


Kelet-Ázsiában már 3000 évvel ezelőtt az egyik legfontosabb fehérjeforrás volt az adzuki bab (Vigna angularis). Ma is a távol-keleti konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Használják sós és édes ételekhez, készítenek belőle, levest, pástétomot, de süteménykrémet is. Fogyasztják csíráztatva is.

Ez a babféle nagyon gazdag proteinekben valamint B-vitaminokban. Magas a vas-, kálcium, magnézium- és foszfortartalma. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó. A többi babfélétől eltérően nem puffaszt.
Rendszeres fogyasztása nagyon jótékony az emberi szervezetre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.