Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NYÍRFACUKOR - EGY EGÉSZSÉGES ÉDESÍTŐSZER

2009.01.14

A nyírfacukor egy fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont összehasonlíthatatlanul kedvezőbb. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák, cukorbetegek, candidások, fogyókúrázók egyaránt fogyaszthatják.

A nyírfacukrot a tudomány már 115 éve ismeri, de az egészségügyi előnyeire vonatkozó kutatások csak a 60-as években indultak meg.

 

A nyírfacukor kedvező élettani hatásai:

- antibakteriális hatású, természetes antibiotikum,

-  alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet,

-  csökkentheti a test inzulinszükségletét,

-  40%-kal kevesebb kalóriát, 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos cukor,

-  erősen csökkenti az éhségérzetet,

-  gyorsítja az emésztést,

-  könnyen emészthető,

-  a májban bomlik le

-  lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz,

-  csökkenti az elhízás esélyét,

-  gátolja a fogszuvasodást,

-  lassítja a fogkőképződést,

-  a nyírfacukor fogyasztása terhességi cukorbetegségben szenvedők számára is megengedett,

-  candida fertőzés mellett is fogyasztható, nem segíti a candida gombák szaporodását,

-  lúgosító hatású, elősegíti a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának helyreállását,

-  elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből,

-  fokozza a szervezet kollagéntermelését, ezáltal megszépíti, megfiatalítja a bőrt, kisimítja a ráncokat,

-  a bőr, haj, körmök állapotát javítja azáltal is, hogy elősegíti a B-vitamin felszívódását,

-  jól tűri a főzést, melegítést, ezért sütéshez, főzéshez is használható (egyedül kelt tészták készítésére nem alkalmas),

semmilyen káros mellékhatása nincs (extrém mennyiség elfogyasztása esetleg gyomorrontást okozhat).

A nyírfacukor a tudatos táplálkozás részeként tökéletesen helyettesíti a hagyományos cukrot. Jóízű, természetes, egészséges.

A nyírfacukor többféle néven (xilit, xukor...) árusítják a bioboltokban és a nagyobb élelmiszerboltokban.

A legolcsóbban tudomásom szerint jelenleg a Biobolt.e-tar-nál lehet megvásárolni, ahol a Kifőztükkel közös akcióbban kapható december 31-ig.

 

 

xukor-1-kg.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A valóban nyírfa-cukor

(Jocó, 2010.09.10 21:48)

Az általam belinkelt Xukor, nemcsak hogy szintén GNO-mentes, de garantáltan EU-ban gyártott. Azt már nem is említve, hogy a Magyar piacon egyedül ez készül fa alapanyagból :)

Hogy lehet akkor mégis drágább a kukoricából készített Nyírfacukor néven forgalmazott, származási hely megjelölés nélküli xilit?

Nyírfacukor

(eleonora, 2010.09.09 12:27)

A Nyírfacukor néven forgalmazott termék bár nem a legolcsóbb, ám ez természetesen nem véletlen. A Nyírfacukor tanúsítottan GMO- mentes alapanyagból készül, a világ vezető, ellenőrző és tanúsító intézete, az SGS által bevizsgált, nagy tisztaságú cukor. A piacon kapható egyéb termékek nem véletlenül olcsóbbak, a legmagasabb minőségi elvárásoknak csak a Nyírfacukor felel meg.

Nyírfacukor olcsón

(Jocó, 2010.05.25 22:47)

www.biobolt.e-tar.hu/xukor

Jóárasított xilit, xylitol, nyírfacukor :)

Sztívia

(Szamóca, 2010.01.05 16:16)

Szia!
Mi is kipróbáltuk a sztíviát, de nekünk nem vált be. A kivonat kisebb dózisban is keserű és nagyon undorító mellékíze van. A levél finom, különleges csemege csak úgy elrágcsálni vagy pl. apróra vágva gyümölcssalátába szórva, de a sütésben-főzésben igazából nem nagyon használható.

cukor helyett.....

(balambaer, 2010.01.05 15:05)

A nyírfacukor mellett van még egy nagyon jó dolog, a sztívia (stivia). 0 kalóriás, a glikémiás indexe is 0. Ez egy növény, már nálunk is lehet kapni, s lehet otthon termeszteni. Vagy a növény darált levelét, vagy a növényből kivont édesítőt használhatjuk. A növény kb. 30 x édesebb a cukornál, a kivonata kb. 250-szer!
Vigyázni kell a túladagolással, mert keserítheti az ételt. Japánban már betiltották a mesterséges édesítőszereket, így az üdítőgyártók ezt használják a diétás italokba.

Le a vegyi édesítőszerekkel!!!

Nyírfacukor

(Szamóca, 2009.11.13 19:36)

Kapható bioboltokban és netes áruházakban is. Ha beírod a keresőbe, hogy "nyírfacukor" rögtön megjelenik több oldal is, ahonnan rendelhetsz.

nyirfa cukor

(simon zoltánné, 2009.11.13 19:09)

érdekelne hol lehet kapni még nem találkoztam vele