NYÍRFACUKOR - EGY EGÉSZSÉGES ÉDESÍTŐSZER
A nyírfacukor egy fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont összehasonlíthatatlanul kedvezőbb. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák, cukorbetegek, candidások, fogyókúrázók egyaránt fogyaszthatják.
A nyírfacukrot a tudomány már 115 éve ismeri, de az egészségügyi előnyeire vonatkozó kutatások csak a 60-as években indultak meg.
A nyírfacukor kedvező élettani hatásai:
- antibakteriális hatású, természetes antibiotikum,
- alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet,
- csökkentheti a test inzulinszükségletét,
- 40%-kal kevesebb kalóriát, 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos cukor,
- erősen csökkenti az éhségérzetet,
- gyorsítja az emésztést,
- könnyen emészthető,
- a májban bomlik le
- lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz,
- csökkenti az elhízás esélyét,
- gátolja a fogszuvasodást,
- lassítja a fogkőképződést,
- a nyírfacukor fogyasztása terhességi cukorbetegségben szenvedők számára is megengedett,
- candida fertőzés mellett is fogyasztható, nem segíti a candida gombák szaporodását,
- lúgosító hatású, elősegíti a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának helyreállását,
- elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből,
- fokozza a szervezet kollagéntermelését, ezáltal megszépíti, megfiatalítja a bőrt, kisimítja a ráncokat,
- a bőr, haj, körmök állapotát javítja azáltal is, hogy elősegíti a B-vitamin felszívódását,
- jól tűri a főzést, melegítést, ezért sütéshez, főzéshez is használható (egyedül kelt tészták készítésére nem alkalmas),
- semmilyen káros mellékhatása nincs (extrém mennyiség elfogyasztása esetleg gyomorrontást okozhat).
A nyírfacukor a tudatos táplálkozás részeként tökéletesen helyettesíti a hagyományos cukrot. Jóízű, természetes, egészséges.
A nyírfacukor többféle néven (xilit, xukor...) árusítják a bioboltokban és a nagyobb élelmiszerboltokban.
A legolcsóbban tudomásom szerint jelenleg a Biobolt.e-tar-nál lehet megvásárolni, ahol a Kifőztükkel közös akcióbban kapható december 31-ig.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Az általam belinkelt Xukor, nemcsak hogy szintén GNO-mentes, de garantáltan EU-ban gyártott. Azt már nem is említve, hogy a Magyar piacon egyedül ez készül fa alapanyagból :)
Hogy lehet akkor mégis drágább a kukoricából készített Nyírfacukor néven forgalmazott, származási hely megjelölés nélküli xilit?
Nyírfacukor
(eleonora, 2010.09.09 12:27)A Nyírfacukor néven forgalmazott termék bár nem a legolcsóbb, ám ez természetesen nem véletlen. A Nyírfacukor tanúsítottan GMO- mentes alapanyagból készül, a világ vezető, ellenőrző és tanúsító intézete, az SGS által bevizsgált, nagy tisztaságú cukor. A piacon kapható egyéb termékek nem véletlenül olcsóbbak, a legmagasabb minőségi elvárásoknak csak a Nyírfacukor felel meg.
Nyírfacukor olcsón
(Jocó, 2010.05.25 22:47)
www.biobolt.e-tar.hu/xukor
Jóárasított xilit, xylitol, nyírfacukor :)
Sztívia
(Szamóca, 2010.01.05 16:16)
Szia!
Mi is kipróbáltuk a sztíviát, de nekünk nem vált be. A kivonat kisebb dózisban is keserű és nagyon undorító mellékíze van. A levél finom, különleges csemege csak úgy elrágcsálni vagy pl. apróra vágva gyümölcssalátába szórva, de a sütésben-főzésben igazából nem nagyon használható.
cukor helyett.....
(balambaer, 2010.01.05 15:05)
A nyírfacukor mellett van még egy nagyon jó dolog, a sztívia (stivia). 0 kalóriás, a glikémiás indexe is 0. Ez egy növény, már nálunk is lehet kapni, s lehet otthon termeszteni. Vagy a növény darált levelét, vagy a növényből kivont édesítőt használhatjuk. A növény kb. 30 x édesebb a cukornál, a kivonata kb. 250-szer!
Vigyázni kell a túladagolással, mert keserítheti az ételt. Japánban már betiltották a mesterséges édesítőszereket, így az üdítőgyártók ezt használják a diétás italokba.
Le a vegyi édesítőszerekkel!!!
Nyírfacukor
(Szamóca, 2009.11.13 19:36)Kapható bioboltokban és netes áruházakban is. Ha beírod a keresőbe, hogy "nyírfacukor" rögtön megjelenik több oldal is, ahonnan rendelhetsz.
nyirfa cukor
(simon zoltánné, 2009.11.13 19:09)érdekelne hol lehet kapni még nem találkoztam vele
A valóban nyírfa-cukor
(Jocó, 2010.09.10 21:48)