Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


1 TÉSZTÁBÓL 8 SÜTI

2012.11.13

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 40 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja.
A töltelékhez és díszítéshez: sárgabaracklekvár, málnalekvár, narancslekvár, csokoládés mogyorókrém, kókuszreszelék, marcipán (kb. 10 dkg), porcukor, fahéj, mazsola, olvasztott csokoládé, szórócukrok, zöld mandulaaroma, erős színű citrom- vagy narancsszörp.

 

p1270816-dd.jpg

 

Elkészítés:

A lisztet nagy tálba szitáljuk.Összemorzsoljuk a hideg vajjal és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot és a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert úgy a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-re) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk
16 db 5 cm átmérőjű körlapot,
16 db 5 cm átmérőjű hullamos szélű körlapot, melyekből 8-nak kiszúrjuk a közepét is,
16 db szívet,
8 fenyőfát,
8 -8 különböző csillagot,
8 perecet.
A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből kb. 5 cm-es kis kifliket formázunk.

A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, majd a kiflik kivételével kihűtjük. A kifliket még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül egy-egy kiszúrt közepű legyen.

A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipáncsillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipáncsillagokat.

A sárga csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk néhány csepp citrom- vagy narancsszörppel. A mázt széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A perceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötött volna, kókuszreszelékbe forgatjuk.

A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.
 

p1270821-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XXXXX

(Zsóka, 2013.12.19 21:25)

Boldog ünnepeket!

egy tésztából 8 süti

(julianna antal, 2013.12.19 20:14)

ez már igen,elkészitem.Köszi

vaj

(Katica, 2013.12.18 22:33)

margarinnal elkészíthető, vagy vajat használjak inkább? :)

Re: vaj

(Szamóca, 2013.12.19 12:29)

Szia!
Én vajjal készítem, nem használok margarint. De margarinnal is elkészíthető.

1 tésztából 8 süti

(Sue, 2012.12.22 21:59)

Ez nagyon szuper recept!!!!! tök jó, hogy egy tésztából ennyire változatos ízvilágú sütiket lehet készíteni:) nagy sikere volt a családban,és nekem is, hogy tudok ilyen szép sütiket kreálni:D köszönöm!:)

( a "narancsszörpös" csillagokat meghintettem még fahéjjal, nagyon finom lett:))

Re: 1 tésztából 8 süti

(mami, 2013.12.03 22:38)

virag ,sutik

(gagyi neta, 2012.12.20 03:37)

nagyon szepek ki probalom

1 tésztából 8 süti

(Évi, 2012.12.16 16:37)

Az lenne a kérdésem hogy tojás és sütőpor nem kell e a sütibe? Ez a linzertésztához hasonló tészta?
Köszi

Re: 1 tésztából 8 süti

(Szamóca, 2012.12.16 21:58)

Szia Évi!
Nem, nem kell bele se tojás, se sütőpor.

Re: Re: 1 tésztából 8 süti

(Évi, 2012.12.18 07:19)

Köszi !!

1 tésztából 8 süti

(Jolanda, 2012.12.15 19:25)

Nagyon szépek... Éppen a hűtőben vár két adag tészta, így aztán most ehhez hasonlóakat próbálok belőle alkotni. Köszönöm az ötletet.