Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÁFONYÁS-ZABPELYHES MUFFIN

2008.01.30

Hozzávalók (12 muffinhoz):
1 (2 dl-es) bögre zabpehely, 1 bögre tejszín, 1 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, fél bögre barnacukor, 1 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj vagy étolaj, 1 bögre friss vagy aszalt áfonya
* (lehet mirelit is, akkor előbb hagyd felolvadni).

* Ha olvasni akarsz az áfonya számos jótékony hatásáról, kattint ide: ÁFONYA

  

Kép

 
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A zabpelyhet keverjük össze a tejszínnel. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, keverjük hozzá a sót és a barna cukrot. A tojást és az olvasztott vajat keverjük a zabpelyhes tejszínbe, majd vegyítsük össze a lisztes-cukros keverékkel.
A tésztát keverjük össze (de ne keverjük túl). Végül forgassuk bele az áfonyát
A tésztát kanalazzuk 12 muffinformába, aztán süssük kb. 15 percig (tűpróbáig).

Tipp:
A tésztába az áfonyával együtt keverhetünk fél bögre csokoládédarabkát is.

 

Kép


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ÁFONYÁS-ZABPELYHES MAFFIN

(Marika, 2009.12.03 23:19)

Nekem nagyon meg nyerte a tetszésemet és egész biztosan meg fogom sütni.Köszönöm a receptet.
Gyömöreiné Marika

Sütés

(Szamóca, 2009.11.03 09:56)

Szia Klarissz!
Köszönöm szépen a kedves dicsérő szavakat! (erősen elpirulós fejecske)
Amikor nem írok a receptekhez külön hőlégkeverést vagy ilyesmit, az azt jelenti, hogy hagyományos módon: alsó és felső lángon, hőlégkeverés nélkül ajánlom sütni az adott ételt.
De az a véleményem, hogy én csak a saját sütőm ismeretében adom a tanácsokat, ami félrevezető lehet, hiszen mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját sütőjét, mert mindegyik különböző.
És mi, emberek is nagyon különbözőek vagyunk. Én például nagyon ritkán használom a hőlégkeverést. Sokan viszont szinte mindent azzal sütnek.
Tudod, én a sütést-főzést úgy fogom föl, mint állandó kísérletezést. Egy jó recept csak kiindulási pont, amit az adott helyzethez, az egyén ízléséhez, a körülményekhez kell alakítani.

Klarissz

(sütés, 2009.11.03 09:14)

Kedves Szamóca!
Most találtam rá a weboldaladra. Tanulmányozom a recepteket, és bizony nagyon jók. Néhány infó azonban nagyon nagy segítséget jelentene a sütésnél (gondolom nem csak nekem): pl. milyen sütési módot kell választani (alsó-felső vagy hőlégkeverés), le kell-e takarni fóliával (legfőképpen a húsoknál). Ezentúl rendszeresen figyelem az oldalad. Gratula!

Adag

(Szamóca, 2009.09.15 10:04)

Szia Alíz!
Attól függ, hogy pontosan hány darab lesz a receptben megadott mennyiségből, hogy mekkorák a mélyedések a muffintepsiden. Nekem négy muffinsütő tepsim van, mindegyik különböző. A legnagyobbnál jött ki ebből a mennyiségből 12 muffin.
Azt gondolom, talán elég lesz másfél adag is a két muffinsütődhöz.

Adag

(Alíz, 2009.09.15 08:26)

Szia!
A leírt mennyiség pont 12 db muffinhoz elég. Mivel 2 formám van általában 24 db-ot szoktam készíteni, ezért kérdezem, hogy dupla adagot tésztát készítsek-e?
Nagyon köszönöm a válaszod.

Muffinforma

(Szamóca, 2009.07.01 19:44)

Szia!
Ha nincs muffintepsid, vegyél muffinhoz való papírkosárkákat, tegyél két papírkosárkát egymásba, és úgy süsd meg a muffint a dupla kosárkákban.
De megsütheted tepsiben is a tésztát. Ha nagy a tepsid, valóban meg kell növelni a hozzávalók mennyiségét.

tepsiben

(Iza, 2009.07.01 15:45)

Szia! nincs formám gondoltam hogy tepsiben sütném meg,lehet?A mennyiségeket duplázzam?