Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMAFÁNK

2014.01.16

Hozzávalók:

3 közepes alma, 50 dkg liszt, 1 dl langyos víz, 2,5 dkg friss élesztő, 3 evőkanál cukor, 2 tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, fél kávéskanál őrölt fahéj, 1 vaníliarúd kikapart magjai, csipetnyi só. Olaj a kisütéshez.

 

Elkészítés:

Az élesztőt fél pohár langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kanál lisztet és 1 kanál cukrot, majd megvárjuk, hogy a folyadék tetején vastag, halványbarna hab képződjön.

Közben a megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük a fűszereket, a tojást, a vajat, a tejfölt, a cukrot és a lisztet. A felfuttatott élesztőt hozzáadva fakanállal az egészből sima tésztát keverünk. (Az alma nedvességtartalmától függően előfordulhat, hogy vagy némi lisztet, vagy némi langyos vizet kell még adnunk hozzá. Kicsit ragacsos, puha masszát kell kapnunk.)

Egy órát kelesztjük, majd alaposan meglisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is megszórjuk liszttel, Tenyérrel kb. 2 cm vastagra nyomkodjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban közepes lángon a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálalásnál megszórhatjuk fahéjas porcukorral.

 

p1480621-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fánk

(merry, 2014.02.14 16:55)

nagyon jó! :)