Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMÁS BÉLES

2014.12.23

Hozzávalók 26-28 cm-es formához:
a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál cukor;

a töltelékhez: 1 kg alma, cukor (az alma édességétől függően), 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1 kávéskanál őrölt fahéj, mazsola (elhagyható);

a tetejére: langyos tej vagy villával elhabart tojás.

 

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a cukorral addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Belekeverjük a keményítőt és a fahéjat (valamint a mazsolát), újra felforraljuk, azután félretesszük hűlni.

A cukorral elkevert tejben felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, és lágy, a kezünktől elváló, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután 2 körlapot nyújtunk belőle. Az egyiket sütőpapírral bélelt kerek tepsibe vagy sütőtálba tesszük. Elosztjuk rajta az almát, befedjük a másik lappal, és a szélüket összenyomkodjuk. A sütemény tetejét megkenjük langyos tejjel vagy tojással. Végül 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

 

p1630479-dd.jpg

 

Tipp:

Ha ünnepi alkalomra készítjük, a felső lapból süteményszaggatóval különböző formákat szúrhatunk ki, majd ezeket tetszőlegesen visszaragasztva díszíthetjük a bélest.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.