Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMÁS MUFFIN

2008.01.30

Hozzávalók (12 muffinhoz):

35 dkg reszelt alma, 30 dkg liszt, 1 dl semleges ízű étolaj (napraforgó), 2 tojás, 15 dkg (barna)cukor, 1 csapott kis mokkáskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor, 5 dkg mazsola (kihagyható).

  

Kép

  

Elkészítés:

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük (bele lehet reszelni az alma héját is), kanállal hozzákeverjük az olajat, a fahéjat, cukrot (,a mazsolát) és az egész tojásokat. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és ezt is beleforgatjuk az almás keverékbe.

A tésztát egyenlően elosztjuk 12 papír muffinkosárkában, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.

Frissen, melegen fantasztikusan finom!

 

 

 

ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ALMÁS MUFFIN

(1 db muffin kb. 15 gramm szénhidrátot tartalmaz)

 

 

Hozzávalók (12 muffinhoz):

35 dkg reszelt alma, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy 20 dkg teljes kiőrlésű liszt és 5 dkg búzacsíra keveréke (én tönkölylisztből csinálom, de jó hozzá a hagyományos teljes kiőrlésű liszt is), 1 dl semleges ízű étolaj (napraforgó), 2 tojás, 10 dkg nyírfacukor (xilit) vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer, 1 csapott kis mokkáskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor.


Elkészítés:

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük (bele lehet reszelni az alma héját is), kanállal hozzákeverjük az olajat, a fahéjat, nyírfacukrot és az egész tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt is beleforgatjuk az almás keverékbe.

A tésztát egyenlően elosztjuk 12 papír muffinkosárkában, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kérdés

(Ivett, 2013.02.12 15:37)

Köszönöm a válaszod!!!! :))))

Kérdés

(Ivett, 2013.01.30 15:04)

Ha 25 dkg zabpelyhet rakok bele az is jó? És folyékony édesítőből mennyi kéne?