ALMÁS MUFFIN
Hozzávalók (12 muffinhoz):
35 dkg reszelt alma, 30 dkg liszt, 1 dl semleges ízű étolaj (napraforgó), 2 tojás, 15 dkg (barna)cukor, 1 csapott kis mokkáskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor, 5 dkg mazsola (kihagyható).
Elkészítés:
Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük (bele lehet reszelni az alma héját is), kanállal hozzákeverjük az olajat, a fahéjat, cukrot (,a mazsolát) és az egész tojásokat. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és ezt is beleforgatjuk az almás keverékbe.
A tésztát egyenlően elosztjuk 12 papír muffinkosárkában, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.
Frissen, melegen fantasztikusan finom!
ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ALMÁS MUFFIN
(1 db muffin kb. 15 gramm szénhidrátot tartalmaz)
Hozzávalók (12 muffinhoz):
35 dkg reszelt alma, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy 20 dkg teljes kiőrlésű liszt és 5 dkg búzacsíra keveréke (én tönkölylisztből csinálom, de jó hozzá a hagyományos teljes kiőrlésű liszt is), 1 dl semleges ízű étolaj (napraforgó), 2 tojás, 10 dkg nyírfacukor (xilit) vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer, 1 csapott kis mokkáskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük (bele lehet reszelni az alma héját is), kanállal hozzákeverjük az olajat, a fahéjat, nyírfacukrot és az egész tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt is beleforgatjuk az almás keverékbe.
A tésztát egyenlően elosztjuk 12 papír muffinkosárkában, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.
Kérdés
(Ivett, 2013.02.12 15:37)