Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMÁS TÉSZTÁJÚ PALACSINTA - tej nélkül

2008.01.30

palacsinta-gyumolcsokkel-001-dd.jpg Hozzávalók:

30 dkg liszt, 3 tojás, 1 nagy vagy 2 kisebb finomra reszelt alma, kis olaj, csipetnyi só, csipetnyi őrölt fahéj, kb. 5 dl (szóda)víz.

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a normál palacsintatésztánál egy picit sűrűbb legyen, aztán hagyományos módon, kiolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk belőle.

Ugyanúgy tölthetjük, mint a hagyományos palacsintákat.
 

Tipp:

Ebből a tésztából, ha egy picit sűrűbbre csinálod, süthetsz kis lepénykéket is. Nagyon finom, ha miközben az egyik fele sül, a még nyers felét megszórod mandulaforgáccsal. A mandula így belesül a minipalacsintába. A minipalacsintákat fahéjas porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.

 

p1500138-dd.jpg

p1520533-dd.jpg


   

ALMÁS TÉSZTÁJÚ PALACSINTA ALMATÖLTELÉKKEL

 

Hozzávalók:

Fejenként 2 almás tésztájú palacsinta, 1 közepes alma, negyed kis mokkáskanál őrölt fahéj, az alma savanyúságától függő mennyiségű cukor, 1 csapott evőkanál mazsola (kihagyható).

 

Elkészítés:

Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a fahéjjal, kis cukorral, hozzáadjuk a jól megmosott mazsolát, és lassú tűzön, állandóan kevergetve megpároljuk. (Hogy menyire puhára főzzük, ízlés kérdése. Én nem szoktam pépesre főzni.)

Az ízesített almával töltjük meg a palacsintákat.

Forrón tálaljuk.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Almás tésztájú palacsinta - tej nélkül

(Hankka, 2014.02.16 19:57)

Ki fogom próbálni, tejérzékenyeknek direkt jó! :) Köszi a receptet! :)

palacsinta

(Konos, 2011.03.14 12:26)

Nagyon jó lett!!! Mi elektromos (30cm) palacsinta sütőn sütünk palacsintát így nem kell zsiradék alá mert teflonos.Én tettem bele 1 csomag vaniliás cukrot a tésztába és már az illata is remek lett.Vaniliás fahéjas.:)))))

palacsinta

(Kati, 2010.01.21 07:27)

Imádom ezt a receptet, sajnos tejallergiások vagyunk, de mióta rátaláltam erre a receptre újra ehetünk palacsintát, hálásan köszönöm, mindig nagyon jól sikerül, pedig már legalább százszor sütöttem.

Palacsinta

(Szamóca, 2010.01.19 12:41)

Sajnálom, hogy szakadós lett a tészta.

ALMÁS TÉSZTÁJÚ PALACSINTA - tej nélkül

(ZSo, 2010.01.17 23:30)

Hát ebben a formában szép, de a valóságban kicsit harcolni kellett a masszával, merthogy palacsintának szakadós volt, a végső menekülés az lett, hogy átalakítottam császármorzsává :D