Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ALMÁS PIROG

2014.09.29

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 30 dkg főtt krumpli, 15 dkg puha vaj, 2 tojás, 2 dl langyos tej, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja. A tetejére: villával elhabart tojás.

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, ráöntjük a tejet, és állni hagyjuk, míg a tej tetején vastag, halványbarna hab nem képződik.

A krumplit áttörjük, majd összedolgozzuk a tojással, a vajjal és a citromhéjjal. A liszthez adjuk, majd az egészből sima tésztát gyúrunk. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Utána lisztezett deszkán 1/2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A korongok közepére 1-1 kiskanál tölteléket helyezünk, majd a tésztát, a széleit jól összenyomkodva, a töltelékre hajtjuk.

A süteményt sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejét megkenjük tojással, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

p1610578-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.