Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÁLINT MUFFIN

2013.01.09

A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg sötét nádcukor, 1 dl gyümölcslikőr vagy rum, 1 teáskanál sütőpor.

A díszítéshez: 5 dl tejszín, 30 dkg fehér csokoládé, piros szórócukor.

 

p1290695-ee.jpg

  

Elkészítés:

A habhoz a fehér csokoládét a tejszínbe tördeljük, majd kis lángon felmelegítjük, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. A tejszínt ezután kihűtjük, majd legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.

A muffinhoz a csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat  habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a már nem meleg, de még folyékony csokoládét, majd a likőrt vagy rumot. Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.

A tésztát 12 muffinkosárkába kanalazzuk, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Vigyázat, ne süssük túl! Amint a muffinok megemelkednek, és a tetejük megrepedezik, kivehetjük őket a sütőből. Ez a sütemény úgy finom, ha a belseje kicsit lágy marad.

A fehér csokoládés krémet robotgéppel habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Megszórjuk őket színes cukorral.

  

p1290693-ee.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bálint muffin

(Anna, 2013.02.13 22:26)

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy nem hagytál-e ki véletlen valamit a tésztából? Megcsináltam az előbb, de valami óborzalom lett. Már amikor összekavartam mindent úgy ahogy a receptben van, akkor látszott, hogy nagyon sűrű, alig lehet kavarni. Kevés tejjel hígítottam, de sokat nem mertem tenni bele, gondoltam, ha így szól a recept, akkor biztosan így jó. Alig bírtam kiadagolni a formába, és persze a végeredmény is egy sűrű, nehéz, kemény valami lett.