BÁLINT MUFFIN
A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg sötét nádcukor, 1 dl gyümölcslikőr vagy rum, 1 teáskanál sütőpor.
A díszítéshez: 5 dl tejszín, 30 dkg fehér csokoládé, piros szórócukor.
Elkészítés:
A habhoz a fehér csokoládét a tejszínbe tördeljük, majd kis lángon felmelegítjük, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. A tejszínt ezután kihűtjük, majd legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A muffinhoz a csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a már nem meleg, de még folyékony csokoládét, majd a likőrt vagy rumot. Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.
A tésztát 12 muffinkosárkába kanalazzuk, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Vigyázat, ne süssük túl! Amint a muffinok megemelkednek, és a tetejük megrepedezik, kivehetjük őket a sütőből. Ez a sütemény úgy finom, ha a belseje kicsit lágy marad.
A fehér csokoládés krémet robotgéppel habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Megszórjuk őket színes cukorral.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy nem hagytál-e ki véletlen valamit a tésztából? Megcsináltam az előbb, de valami óborzalom lett. Már amikor összekavartam mindent úgy ahogy a receptben van, akkor látszott, hogy nagyon sűrű, alig lehet kavarni. Kevés tejjel hígítottam, de sokat nem mertem tenni bele, gondoltam, ha így szól a recept, akkor biztosan így jó. Alig bírtam kiadagolni a formába, és persze a végeredmény is egy sűrű, nehéz, kemény valami lett.
Bálint muffin
(Anna, 2013.02.13 22:26)