Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÁLINT SZELET

2008.01.29

Hozzávalók (egy kisebb, nagyjából 25 x 30 cm-es tepsihez):

A tésztához: 20 dkg natúr marcipán, 30 dkg liszt, 3 tojás, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál olvasztott, de nem forró vaj, fél csomag (1 kiskanál) sütőpor.

A tetejére: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál tej, 5 dkg puha vaj, 10 dkg olvasztott csokoládé. Tölteléknek: sárgabaracklekvár.

  

Kép

  

Elkészítés:

A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeltjük, aztán robotgéppel egybedolgozzuk a porcukorral és a tojásokkal. hozzáadjuk az olvasztott vajat.

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, majd a marcipános krémbe keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A megsült tésztát rácsra téve kihűtjük.

A diót összekeverjük a porcukorral és a tejjel. Belekeverjük a puha vajat.

A tésztát két rétegbe vágjuk. Az alsó lapot süteményes tálra tesszük. Bőven megkenjük sárgabarack lekvárral. Rátesszük a felső lapot. Erre rákenjük a diókrémet. A diókrémet bevonjuk olvasztott csokoládéval.

 

Kép

 

Tipp:

Ezt a süteményt sütheted (egy 25-26 cm átmérőjű) tortaformában is.

A sütemény tésztájába a tojással együtt belekeverhetsz néhány csepp színtelen mandula aromát is, ez még jobban kiemeli a marcipán ízét.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

BÁLINT SZELETRŐL

(EWYCA, 2011.02.18 21:30)

ÉN IS KIFOGOM PRÓBÁLNI! BIZTOS FINOM, KÖSZI SZÉPEN. TETSZENEK A RECEPTJEID. MÁSKOR IS JÖVÖK!

Bálint szelet

(Monika, 2011.01.11 21:23)

Mindenképp kipróbálom!De jó hogy benéztem hozzád:))