Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BARACKOS RÁCSOS PITE

2008.01.29

Hozzávalók (egy 25 x 30 cm-es tepsihez):

A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 kiskanál sütőpor, egy citrom reszelt héja.

A töltelékhez: 1 kg sárgabarack (vagy két üveg/doboz lecsöpögtetett barackbefőtt), a barack édességétől függően 10-15 dkg porcukor (a befőtthöz nem kell), 1 kiskanál őrölt fahéj, ha van, fél marék darabosra darált mandula vagy mandulaforgács (kihagyható).

 

barackos-racsos-pite-20090714-010-ddd.jpg

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára hűtőgépbe tesszük.

A barackok héját lehúzzuk, magját kivesszük.

A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.

A tésztát ezután elosztjuk kétharmad-egyharmad arányban. Az egyharmad részt visszatesszük a hűtőbe. A tészta kétharmad részét picit nagyobb téglalappá nyújtjuk, mint amekkora a tepsi, és a tepsibe terítjük úgy, hogy körben 1-2 cm magas pereme legyen.

(Megjegyzem: én a minél gyorsabb és minél egyszerűbb módszerek híve vagyok, ezért a tésztát nem nyújtom, hanem belemorzsolom a tepsibe, és a kezemmel szétnyomkodom úgy, hogy egyenletesen befedje a tepsi alját + meglegyen az ujjnyi magas perem körben a tepsi szélén.)

A tésztát egy villával kicsit megbökdössük, és 10 perce betesszük a sütőbe kicsit magasabbra, mint a sütő közepe.

Az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk a fél barackokat és megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral.

A megmaradt egyharmad résznyi tésztával berácsozzuk a barackok tetejét. A rácsot megszórjuk mandulával, és visszatesszük a süteményt a sütőbe még 40-45 percig sülni.

Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz Ibolyának

(Szamóca, 2009.07.21 11:14)

Szia!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a süti!
A nagymama sütije nagyon fontos minden unokának.
Ha nagyon egyszerű, de finom sütit akarsz sütni, próbáld ki ezt a receptet:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/almas-suti

Kőrösné Ibolya

(mamo48vcotromail.hu, 2009.07.21 11:05)

Brackos süti.Köszönöm a jó receptet.61 évesen sikerült az uncsimnak sütit sütni.íAntitalntum vagyok a sütéshez szégyen szemre.Ha van még ilyn nagyszerü egyszerü recepted kérlek küldj.Csak nyujtani ne kelljen.és főleg nelegyen benne az a mondat:annyi lisztet tégy hozzá amennyit felvesz.Ettől hülye lkewszek. Köszi és gratula mamo 48