Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BERENIKÉ MUFFIN

2008.01.29

Hozzávalók (32 db pici, 3 cm átmérőjű muffinhoz):

10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 10 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg finomra őrölt mandula (vagy dió), 5 dkg liszt, csipetnyi só, fél csapott mokkáskanál sütőpor.

  

csokis-muffin-21-027-dd.jpg

 
Elkészítés:

A kétféle csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat és a cukrot robotgép habverőjével az olvasztott csokiba keverjük. Az így kapott krémet jól fölhabosítjuk (3 percig keverjük a géppel).

A lisztet összevegyítjük az őrölt mandulával, a sütőporral és a csipetnyi sóval.

A száraz hozzávalókat a csokis krémbe forgatjuk.

A tésztát muffinkosárkákkal kibélelt muffinsütő tepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

  

csokis-muffin-21-032-dd.jpg

  

Tipp:

Ízesítheted a muffint némi kandírozott narancshéjjal, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, szórhatsz a tésztába mazsolát, aszalt gyümölcsöt, sőt, csipetnyi csilit is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

muffin

(Marietta, 2013.12.04 06:37)

Pontosan így kell kinéznie egy valamirevaló muffinnak, remélem nekem is összejön, szuper, köszönöm!