Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BERENIKÉ SÜTI

2012.09.08

 Hozzávalók (egy 25 x 30 cm-es tepsihez):

A tésztához: 20 dkg jó minőségű csokoládé, 10 dkg vaj, 20 dkg finomra darált mandula, 4 tojás, 2 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál rum, 1 kávéskanál sütőpor. (A mandula helyettesíthető 15 dkg liszttel.)

A krémhez: 2,5 dl gesztenyelekvár vagy 20 dkg gesztenyemassza tejszínnel krémesre keverve.

A sütemény tetejére: 10 dkg olvasztott csokoládé.

  

p1240328-dd.jpg

   

Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, és félretesszük hűlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a már nem forró csokoládét valamint a rumot, és még 1-2 percig keverjük. A krémbe forgatjuk a sütőporral elkevert mandulát. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A kihűlt süteményt vastagon megkenjük a gesztenyelekvárral, majd rácsorgatjuk az olvasztott csokoládét. Csokoládérudacskákkal és kakóporban megforgatott gesztenyeszemekkel díszíthetjük.

 

p1240438-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.