Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BISCOTTI

2011.11.23

 CSOKOLÁDÉS

 

Hozzávalók:

20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 20 dkg barnacukor, 35 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, fél kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg durvára darált mandula vagy dió, 5 dkg apróra vágott kandírozott narancs, 5 dkg porcukor.

 

p1080944-dd.jpg

  

Elkészítés:

A csokoládét megolavsztjuk a vajjal. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet, fahéjat, sót és sütőport egybeszitáljuk. A megolvasztott, de nem forró csokit a tojásos cukorba keverjük, majd a krémbe forgatjuk a lisztet, végül a mandulát és a kandírozott narancsot is. A tésztát egy órára (még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

A megdermedt tésztából porcukorral vastagon megszórt gyúródeszkán két hosszú rudat formázunk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket, majd kihűtjük, aztán éles késsel óvatosan fölszeleteljük. A szeleteket 150 fokon még negyed órát szárítjuk.

 

 

KAKAÓS-MANDULÁS

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 20 dkg finomra darált mandula, 2 tojás, 20 dkg xilit vagy cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg egész mandula, 3-4 evőkanál holland típusú kakaópor, 1 kávéskanál sütőpor,
csipetnyi só, negyed kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg porrá őrölt xilit vagy porcukor.

 

p1080933-dd.jpg

 
 
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal és sóval. A vajat habosra keverjük a xilittel vagy cukorral, majd az egész tojásokkal, a krémbe forgatjuk az őrölt mandulát, aztán a lisztes keveréket, végül az egész mandulát. A tésztát egy órára (még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
A megdermedt tésztából porcukorral vastagon megszórt gyúródeszkán két hosszú rudat formázunk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket, majd kihűtjük, aztán éles késsel óvatosan fölszeleteljük. A szeleteket 150 fokon még negyed órát szárítjuk.

 

 

 

KÓKUSZOS

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 2 tojás, 20 dkg xilit vagy cukor, 10 dkg puha vaj, 5 dkg aszalt áfonya, 5 dkg sótlan pisztácia vagy más dióféle, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja.
 

p1080966-dd.jpg

 
 
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és sóval. A vajat habosra keverjük a xukorral, majd az egész tojásokkal, a krémbe forgatjuk a reszelt citromhéjat, a kókuszreszeléket, aztán a lisztes keveréket, végül az áfonyát és a pisztáciát. A tésztát egy órára (még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
 
A megdermedt tésztából porcukorral vastagon megszórt gyúródeszkán két hosszú rudat formázunk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket, majd kihűtjük, aztán éles késsel óvatosan fölszeleteljük. A szeleteket 150 fokon még negyed órát szárítjuk.

 

 

NARANCSOS

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 20 dkg finomra darált mandula, 2 tojás, 20 dkg barnacukor, 10 dkg puha vaj, 5 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj, 5 dkg csokoládécsepp vagy mogyorónyi darabokra vágott csokoládé, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, negyed kávéskanál őrölt fahéj, negyed kávéskanál örölt kardamom, csipetnyi őrölt szegfűszeg, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 1 narancs reszelt héja.

  

p1080847-dd.jpg

  

Elkészítés:

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, fűszerekkel és sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd az egész tojásokkal, a krémbe forgatjuk a mandulát, aztán a lisztes keveréket, végül a kandírozott narancshéjat és a csokicseppeket. A tésztát egy órára (még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

A megdermedt tésztából porcukorral vastagon megszórt gyúródeszkán két hosszú rudat formázunk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket, majd kihűtjük, aztán éles késsel óvatosan fölszeleteljük. A szeleteket 150 fokon még negyed órát szárítjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.