Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÖGRÉS CSOKOLÁDÉS SÜTI

2015.07.26

p1680999-ddd.jpg

 

Hozzávalók 4 csészéhez:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg (sötétbarna nád)cukor, 10 dkg liszt, 3 tojás, 1 evőkanál csokoládélikőr vagy rum (elhagyható), a tálaláshoz: gyümölcs.

 

Elkészítés:
A csokoládét összetördeljük,
a vajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A cukrot krémesre keverjük a tojással. Hozzáadjuk a csokoládét és a likőrt, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet. A tésztát 1,5-2 dl-es, hőálló csészékbe kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Úgy jó, ha a sütemény közepe lágy marad. Nagyon finom melegen, de hidegen is fogyasztható. Gyümölccsel tálaljuk.

 

Tipp:

Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy fagylaltot is.

 

p1690002-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.