Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÖGRÉS KAKAÓS

2014.12.03

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrével mérve):

3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 bögre tej vagy buborékos ásványvíz, fél bögre olaj vagy olvasztott vaj, fél bögre cukrozatlan kakaópor, 4 tojás, 1 csapott evőkanál sütőpor.

 

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóporral, a sütőporral és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és az olajat. Fakanállal egybeforgatjuk úgy, hogy sehol se maradjon száraz rész. Sokáig keverni nem szabad, mert akkor tömör, kemény lesz a sütemény.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. 30 x 35 cm-es) tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral vagy adhatunk hozzá tejszínhabot, gyümölcsöntetet, savanykás lekvárt.

 

Tipp:

A liszthez keverhetünk 1 kávéskanál őrölt fahéjat is.

 

p1630852-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.