Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BROWNIE LISZT NÉLKÜL

2012.02.23

 p1140020-dd.jpg

 

Hozzávalók:

30 dkg csokoládé, 25 dkg finomra darált mandula, 20 dkg vaj, 5 dkg sötétbarna nádcukor, 4 tojás, fél kávéskanál sütőpor, csipetnyi só. 

 

p1120725-dd.jpg

 

Elkészítés:
 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 25 x 35 cm-es tepsit.
20 dkg csokoládét felolvasztunk a vajjal (nem kell főzni, csak éppen megolvasztani), majd langyosra hűtjük. Amíg a csokoládé hűl,  az egész tojásokat habosra keverjük a nádcukorral és a csipetnyi sóval. A tojásos krémet a kihűlt csokoládéba keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporos mandulát, és végül a maradék 10 dkg csokoládét nagyobb darabokra törve. A keveréket a tepsibe töltjük, a 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta már nem lötyög, de a beleszúrt tű még nedves, kicsit ragacsos marad. Vigyázat, ne süssük túl!
A kész süteményt bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, megszórhatjuk csokoládéreszelékkel. Tálalásnál adhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot.
  

p1140243-dd.jpg 

p1140366-dd.jpg

  

Tipp:

Ugyanezt a süteményt megsütheted mandula helyett finomra darált mogyoróval vagy dióval is.

  

p1140607-dd.jpg

p1320012-dd.jpg

 

A süteményhez tálaláskor adhatsz gyümölcsöntetet vagy fagylaltot, tejszínhabot is.

 

p1320025-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.