Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CICAMICA

2013.04.12

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 10 dkg finomra darált mogyoró, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor vagy porcukor,  1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom finomra reszelt héja, 1 tojássárgája. A díszítéshez: csokoládécseppek vagy mazsolaszemek, cukorgyöngyök vagy -szívek.

 

p1330302-dd.jpg

 

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a mogyoróval, a fahéjjal, a citromhéjjal és a cukorral. Belereszeljük vagy pici kockákra vágva beleszórjuk a hűtőből kivett vajat, és az egészet összemorzsoljuk, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. (Használhatunk robotgépet is. Az összes hozzávalót beleszórjuk az aprítógépbe, és azzal dolgozzuk morzsalékossá, majd kiöntve összegyúrjuk.)

A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán a felét 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval körlapokat szaggatunk belőle. A körlapok egyik feléből szintén a pogácsaszaggatóval egy kis darabot levágunk, így kapjuk meg a cicafejeket.

A visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk, és a cicafejekkel megegyező számú darabra vágjuk. Hosszú rudakat sodrunk belőlük, melyeket csigavonalban feltekerünk úgy, ez lesz a cica teste és farka. A fejeket ráhelyezzük a testekre, kicsit összenyomjuk, majd szemet és szájat illesztünk rájuk.

A kekszet 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. (Vigyázat, nagyon könnyen megégnek!) A kész süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.