CITRUSKENYÉR
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 citrom, 2 narancs, 1 vaníliarúd, 1 teáskanál sütőpor.
Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a citrom és a narancsok lereszelt héjával. Hozzáadjuk a vajat, és egyenként beleütve a tojásokat habverőgéppel habosra keverjük. A narancsok levét kifacsarjuk, és a vajas krémbe öntjük. Beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magocskáit. Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitát lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Mazsolát vagy apróra vágott, kandírozott citrushéjat is keverhetünk a tésztába.