Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CITRUSKENYÉR

2013.01.07

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 citrom, 2 narancs, 1 vaníliarúd, 1 teáskanál sütőpor.
 

p1290635-dd.jpg

  

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a citrom és a narancsok lereszelt héjával. Hozzáadjuk a vajat, és egyenként beleütve a tojásokat habverőgéppel habosra keverjük. A narancsok levét kifacsarjuk, és a vajas krémbe öntjük. Beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magocskáit. Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitát lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.

 

Tipp:

Mazsolát vagy apróra vágott, kandírozott citrushéjat is keverhetünk a tésztába.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.