Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CROSTATA DI MARMELLATA (LEKVÁROS PITE)

2013.05.03

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 15 dkg szobahőmérsékletű vaj, 5 dkg barna cukor, 1 tojás, 2 evőkanál édes desszertbor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl lekvár (lehetőleg minél nagyobb gyümölcstartalmú, pl. 100%-os szilva-, barack- vagy meggylekvár).

 

p1340728-ddd.jpg

   

Elkészítés:

A lekvár kivételével a többi hozzávalóból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tészta negyedéből és háromnegyedéből két külön gombócot formázunk, és lezárva betesszük a hűtőbe.

A nagyobb tésztadarabot körpallá nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt pitaformába igazítjuk úgy, hogy az oldalát is befedje. Belesimítjuk a lekvárt. 

A maradék tésztát csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.