CROSTATA DI MARMELLATA (LEKVÁROS PITE)
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg szobahőmérsékletű vaj, 5 dkg barna cukor, 1 tojás, 2 evőkanál édes desszertbor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl lekvár (lehetőleg minél nagyobb gyümölcstartalmú, pl. 100%-os szilva-, barack- vagy meggylekvár).
Elkészítés:
A lekvár kivételével a többi hozzávalóból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tészta negyedéből és háromnegyedéből két külön gombócot formázunk, és lezárva betesszük a hűtőbe.
A nagyobb tésztadarabot körpallá nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt pitaformába igazítjuk úgy, hogy az oldalát is befedje. Belesimítjuk a lekvárt.
A maradék tésztát csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.