CSÁSZÁRMORZSA
Hozzávalók:
2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 evőkanál vaj, 15 dkg liszt, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola (elhagyható). A sütéshez 1 evőkanál étolaj. A tálaláshoz lekvár vagy porcukor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal, a cukorral és vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a lisztet, aztán a tejet, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot, végül a mazsolát.
A tésztát egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben szilárdulásig sütjük. Nem kell nagyon megbarnítani, csak addig sütjük, amíg a tészta teljesen megköt.
A megszilárdult tésztát kivesszük a sütőből, kanállal kisebb darabokra tépkedjük.
Egy nagy serpenyőben megforrósítunk egy evőkanál olajat. Rádobjuk a tésztadarabkákat, és gyors mozdulatokkal keverve átpirítjuk a morzsát.
Ezután a kész édességet tányérokra adagoljuk, megszórjuk porcukorral vagy meglocsoljuk lekvárral, és frissen, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Utálom a Kaisersmarn-t!!! Német, osztrák "barátainknak" eddig terjed a desszert igénye, meg max. az Apfelstrudel. Becsüljük meg a magyar konyhát!
Mennyiség
(Szamóca, 2009.10.12 14:50)
Szia Elek!
Ha egy ebéd végén tálalod, akkor ez a mennyiség elég négy embernek. Ha különálló ételként, vagy egy könnyű leves után, akkor esetleg érdemes dupla mennyiséget csinálni.
Mennyiség
(Elek, 2009.10.12 14:45)
Helló szia! Ez a mennyiség hány személyre van? Nekem 4 személyre kellene.Vagy talán ez a mennyiség 4X ? Köszönöm! Szia! Elek
Ui:Gyerekkorom kedvenc étele és már régen ettem ilyet
mindenről átfogóan
(erika, 2009.10.05 04:15)Jó egészséget mindenkinek. Béke legyen Veletek! Amen
Kaisersmarn
(Vorarlbergi, 2011.04.03 21:04)